Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România pierde un profesionist de elită

Publicat: joi, 27 Decembrie 2018 , ora 14.24

La numai 51 de ani, colegul nostru, Mugur Corpaci, ne-a părăsit în această dimineață. De formație matematician, Mugur Corpaci a intrat în radio cu marele val de tineri jurnaliști din anii ' 90. Vocea sa unică, puternică, dicția perfectă și ritmul rapid cu care vorbea l-au recomandat imediat pentru Redacția Știri. A prezentat ani la rând radiojurnalul la Radio România Actualități, fiind în același timp un îndrumător exemplar pentru cei noi veniți în redacție. Însă marea sa pasiune a fost sportul, el însuși a făcut sport toată viața, marea sa pasiune fiind tenisul și, până la urmă, s-a alăturat colegilor de la Redacția Sport.

A parcurs pe rând toate treptele meseriei de jurnalist de radio, de la redactor de știri până la publicist comentator și realizator de emisiuni.

Mugur Corpaci a fost caracterizat înainte de toate de pasiunea fără margini pe care o punea în tot ce a lucrat: un profesionist de elită și un om de radio înnăscut, scria cu o precizie matematică, prezenta și se exprima liber. Fiecare moment al unei competiții sportive era transmis cu intensitatea pasiunii pe care o avea pentru sport. Mugur Corpaci a fost, fără îndoială, unul din cei mai valoroși comentatori sportivi de radio din România.

Radio România pierde vocea inconfundabilă a lui Mugur Corpaci, dar personalitatea sa, profesionalismul și măiestria puse cu rară noblețe și dedicație în slujba fenomenului sportiv, vor rămâne eterne în memoria a milioane de ascultători! Dumnezeu să-l odihnească!