ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România nominalizat cu trei producții de teatru radiofonic la Gala Premiilor UNITER

Publicat: vineri, 24 Februarie 2017 , ora 14.06

Trei dintre producțiile de teatru radiofonic ale Societății Române de Radiodifuziune sunt nominalizate la cea de-a XXV-a ediție a Galei Premiilor UNITER, care va avea loc în data de 8 mai la Teatrul Național Mihai Eminescu din Timișoara.

Nominalizările pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic sunt:

Biblia Neagră a lui William Blake, scenariul și regia artistică Ilinca Stihi, producție a Societății Române de Radiodifuziune.

Scenariul Biblia Neagră a lui William Blake propune o călătorie prin operele poetice și filozofice ale autorului. Structura lui - fidelă afirmațiilor lui Blake care consideră imaginația realitate, dar realitate supremă, viziune divină, își asumă o formulă neconvențională.

Dada Cabaret după Matei Vișniec, adaptarea radiofonică și regia artistică Mihai Lungeanu, producție a Societății Române de Radiodifuziune

Dada Cabaret, în regia lui Mihai Lungeanu, este un spectacol radiofonic, realizat pe baza unui tulburător și unic text "în vrac, aflat în lucru permanent", scris de dramaturgul Matei Vișniec care se dorește a fi doar un punct de plecare, în efortul de a repune în discuție starea spirituală pe care o determină presiunea istoriei, din care facem parte. Un spectacol radiofonic dinamic, sensibil, ironic, plin de ineditele ipostaze prin care sărbătoritul fenomen DADA a rămas fixat în istoria noastră culturală.

Poveste despre tatăl meu de Radu F. Alexandru, regia artistică Gelu Colceag, producție a Societății Române de Radiodifuziune

Poveste despre tatăl meu este un text dramatic ce ne readuce în atmosfera anilor de frică și teroare, a epocii totalitare, care a lăsat urme uriașe în conștiința multora din noi.

Spectacolele care au intrat în atenția juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2016.

Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru: Monica Andronescu, Alice Georgescu și Mircea Morariu.