Evenimentele săptămânii Înapoi

Radio România Muzical lansează site-ul www.clasic.radio, dedicat interpreților și compozitorilor români

Publicat: joi, 29 Noiembrie 2018 , ora 12.09


Cu ocazia zilei de 1 decembrie, Radio România Muzical dedică Centenarului României Mari un nou proiect: site-ul www.clasic.radio, construit pe un domeniu gestionat de Uniunea Europeană de Radio, dedicat interpreților și compozitorilor români.

Pe site-ul www.clasic.radio, pot fi accesate în prezent peste 40 de portrete ale unora dintre cei mai cunoscuți și reprezentativi muzicieni români, compozitori și interpreți, însoțite de fișiere audio ilustrative pentru creația și repertoriul acestora.

Site-ul a fost realizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București. Portretele au fost redactate de studenți la secția Muzicologie și adaptate apoi de o echipă Radio România Muzical alcătuită din Monica Cengher, Sorina Bobeico și Cristina Comandașu.

În perioada următoare, site-ul www.clasic.radio va fi îmbogățit cu noi portrete și fișiere audio, și va beneficia de traducere în limba engleză, având toate premisele de a deveni principala sursă de informare online despre istoria muzicii românești culte.