Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Internațional, un nou mandat în Comitetul Director al Comunității Italofone de Radioteleviziune

Publicat: marți, 24 Octombrie 2023 , ora 12.54


Jurnalista Iuliana Anghel, realizator coordonator al emisiunilor în limba italiană de la Radio România Internațional (RRI), a fost realeasă pentru al doilea mandat de trei ani în Comitetul Director al Comunității Italofone de Radioteleviziune (CRI), în cadrul Adunării Generale a organizației, care s-a desfășurat pe 20 octombrie la sediul Radioteleviziunii Italiene - RAI de la Roma.

Din noul Comitet Director fac parte reprezentanții RAI, Radiotelevisione Svizzera Italiana din cadrul SRG-SSR (radioteleviziunea publică din Elveția), Radio Vaticana, RTV Koper-Capodistria din Slovenia, San Marino RTV, TV2000-InBlue Radio din Italia și Radio România Internațional. Mario Timbal, directorul general al Radiotelevisione Svizzera Italiana, a fost reales în funcția de președinte, iar Maria du Bessé, de la Departamentul Relații Internaționale RAI, a fost reconfirmată în cea de secretar general.

Comunitatea Italofonă de Radioteleviziune, cu sediul la Roma, a fost fondată în 1985 sub forma unei colaborări instituționale între radioteleviziuni publice - RAI, Radio Vaticana, Radiotelevisione Svizzera Italiana, RTV Koper-Capodistria și San Marino RTV. În prezent, reunește organizații de radio și televiziune publice din 12 țări, jucând un rol important în crearea și consolidarea relațiilor dintre posturile italofone și promovând numeroase proiecte culturale și coproducții. Radio Romania Internațional a devenit membru asociat al CRI în 2009, având o contribuție activă pe parcursul celor 14 ani de colaborare.

Foto: Noul Comitet Director al Comunității Italofone de Radioteleviziune (de la stânga la dreapta) - Andrea Vianello (San Marino RTV), Iuliana Anghel (Radio Romania International), Mario Timbal (RSI), Maria du Bessé (RAI), Vincenzo Morgante (TV2000), Barbara Urizzi (RTV Koper-Capodistria) și Rosario Tronnolone (Radio Vaticana).


Serviciul Comunicare și Relații Publice