Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România în conducerea grupului de cultură EBU prin Oltea Șerban-Pârâu, directoarea Centrului Cultural Media

Publicat: luni, 28 Octombrie 2013 , ora 10.26
La Berlin a avut loc, pe 25 octombrie 2013,a opta ediție a summitului grupului de cultură al EBU - Uniunea Europeană de Radio, a cărui temă a fost "Roads to the Future - Căile către viitor".


Au participat 40 de reprezentanți din 20 de țări. Subiectele abordate în cadrul summitului grupului de cultură de la Berlin au vizat, în mod special, epoca schimbărilor pe care o trăiesc toate radiourile publice europene. Concluzia tuturor este aceea că acestea sunt foarte dificile mai ales pentru cei care vor să păstreze ceea ce au dobândit deja, însă reprezintă singura soluție pentru a găsi drumurile spre viitor. De altfel, titlul conferinței a fost Roads to the Future - Căile către viitor, una dintre direcțiile recomandate la nivel internațional fiind aceea că trebuie găsite subiecte de larg interes si în privința radioului cultural pentru a menține viu interesul publicului de toate vârstele.


Radio România a fost reprezentat de Oltea Șerban-Pârâu, directoarea nou înființatului Centru Cultural Media al radioului public românesc, care a susținut o prezentare despre componenta culturală a Radio România și evenimentele de anvergură internațională pe care instituția românească le gestionează în domeniu: festivalul RADIRO, Târgul de carte Gaudeamus, festivalul Grand Prix Nova, dar și despre proiectele naționale cu componentă culturală, educațională și socială precum turneele: Pianul călător, Vioara lui Enescu la sate, Duelul viorilor etc.


La finalul lucrărilor au avut loc alegerile pentru conducerea grupului de cultură al EBU din care Oltea Șerban-Pârâu face parte din 2011. În urma alegerilor, directoarea Centrului Cultural Media Radio România a fost votată pentru a face parte din conducerea acestui grup și pentru perioada 2013-2015.


Această alegere la nivel internațional demonstrează încă o dată importanța menținerii și dezvoltării componentei culturale a radioului românesc, componentă care devine un model pe plan european, ieșind din cadrul strict radiofonic și devenind nu numai un reflector, ci și un actant în lumea culturală, prin proiectele sale.