Evenimentele săptămânii Înapoi

Radio Christmas Concert, pe 23 decembrie, la Sala Radio

Publicat: marți, 20 Decembrie 2016 , ora 10.25


Efervescența și savoarea unei cupe de șampanie, aroma și delicatețea unei figurine de ciocolată, ambalajul unui dar așteptat, cu acestea ar putea fi asociat Concertul de Crăciun al Orchestrei Naționale Radio.

Înscriindu-se în tradiția marilor instituții de concert din lume, Radio România oferă pe 23 decembrie, de la ora 19, la Sala Radio, publicului care îi va călca pragul, dar și sutelor de mii de ascultători ai frecvențelor Radio România Cultural și Radio România Muzical, pagini muzicale care nu lipsesc din repertoriul marilor orchestre în momente festive. Valsuri celebre care poartă imaginația spre povești romantice, polci ce invocă buna dispoziție și nelipsitele dansuri aduc atmosfera de sărbătoare în sufletele tuturor.

Uvertura operetei Liliacul, Dunărea albastră sau Tritsch-Tratsch - polca de J. Strauss fiul, Vals imperial de J. Strauss, Vals din baletul Frumoasa din pădurea adormită de Ceaikovski, sunt doar câteva dintre componentele de nerefuzat ale acestui dar făcut melomanilor.

Orchestra va fi dirijată de apreciatul DAVID CRESCENZI care este, din septembrie 2014, director artistic și dirijor principal al Operei din Cairo. Muzicianul este invitat permanent al Operei Naționale Române Timișoara, iar cartea sa de vizită include o variată experiență artistică la Teatrul "St. Carlo" din Napoli, Opera din Cairo (Egipt) sau Teatrul "Carlo Felice" din Genova și alături de ansambluri ca Orchestra Operei din Zagreb, Orchestra de Cameră din Bologna, Filarmonicile din Alessandria și Piemonte, Orchestra Teatrului Reggio din Parma ș.a.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio. Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Organizatori: Radio România, Orchestrele și Corurile Radio

Parteneri: DacicCool, Domeniile Ostrov, Ayurmed, Vestra, Elsaco, Mercure Hotels