Agenda de concert Înapoi

Quoting Beethoven. OPEN CALL - concurs de creație muzicală

Publicat: marți, 7 Ianuarie 2020 , ora 11.37

Beethoven, contemporanul nostru! În 2020, îl sărbătorim pe compozitorul clasic ale cărui lucrări sunt interpretate cel mai frecvent, în întreaga lume.

Cu ocazia celei de a 250-a aniversări a nașterii lui Ludwig van Beethoven, Goethe-Institut București, Forumul Cultural Austriac București, Săptămâna Sunetului și Universitatea Națională de Muzică București îi provoacă pe melomani și pe tinerii artiști să se inspire, să reinterpreteze și să actualizeze opera "starului" absolut al muzicii clasice. Pe scurt, Quoting Beethoven!

Între 17 decembrie2019, data la care s-a născut compozitorul Ludwig van Beethoven, și până pe 15 iunie 2020, toți iubitorii de muzică sunt invitați să depună o lucrare personală (sau un fragment) inspirată din creația celebrului compozitor, indiferent de gen sau stil.

Fiecare piesă trebuie:

• să aibă o durată maximă de 5 minute;

• să fie prezentată în format mp3 (320 kbps);

• să fie trimisă la adresa beethoven250-bukarest@goethe.de, până la data 15 iunie 2020.

Un juriu specializat, compus din compozitori, muzicieni și experți va selecta lucrările câștigătoare. Participanții au șansa să câștige sejururi de formare la Viena și la Bonn - orașe importante pentru creația lui Beethoven -, sau să-și asculte lucrările interpretate în concerte publice, pe scena Sălii Radio.

Informații actualizate ale concursului găsiți pe site: www.goethe.de/bukarest/quotingbeethoven sau

https://www.bmeia.gv.at/ro/forumul-cultural-austriac-bucuresti/apeluri/cultura/

Trailerul concursului este disponibil aici - https://youtu.be/rP7czWrvbbs

Pentru share pe facebook vă rugăm să distribuiți următorul link - https://tinyurl.com/vtzvebg

Pentru a accesa surse despre Beethoven click pe catalogul bibliotecii Goethe-Institut unde găsiți cărți și dvd-uri despre acest subiect - https://bukarest.bibliothek.goethe.de/cgi-bin/koha/opac-shelves.pl?op=view&shelfnumber=32

Quoting Beethoven

Organizatori - Goethe-Institut București, Forumul Cultural Austriac București, Săptămâna Sunetului și Universitatea Națională de Muzică București

Parteneri media - Agerpres, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Orchestrele și Corurile Radio, Modernism.ro, RFI România.