Interviuri Înapoi

Protocol de colaborare încheiat între Radio România, Filarmonica “George Enescu” și Uniunea Europeană de Radio

Publicat: miercuri, 15 Septembrie 2010 , ora 17.13
În cursul dimineții de 9 septembrie 2010 a avut loc în Rotonda Ateneului Român semnarea protocolului de colaborare dintre Radio România, Filarmonica “George Enescu” și Uniunea Europeană de Radio.

La eveniment au luat parte András István Demeter, Președinte Director General al Radio România și Andrei Dimitriu, Director General al Filarmonicii bucureștene. Documentul oficial a fost semnat în prealabil de reprezentantul Uniunii Europene de Radio – Pierre Yves Tribolet, directorul secțiunii Euroradio Classics.

Președintele Societății Române de Radiodifuziune a declarat că această colaborare reprezintă un motiv de bucurie și, în același timp, un prim pas pentru alte colaborări de acest fel. Directorul Filarmonicii a ținut să mulțumească domnului Tribolet pentru implicare, dar și muzicienilor din Orchestra și Corul instituției, care, a adăugat Andrei Dimitriu, au obligația de a-și îmbunătăți performanțele.

Colaborarea dintre cele trei instituții presupune radiodifuzarea, de către Radio România și Uniunea Europeană de Radio, în cadrul schimburilor muzicale cu străinătatea, a unei serii de zece concerte puse la dispoziție de Filarmonica “George Enescu”.

Cu acest prilej, András István Demeter (foto), Președintele Director General al Radio România a declarat:

Semnificația acestei colaborări constă în deschidere. În contemporaneitatea noastră nu este suficient să creezi. Cred că este absolut necesar ca valorile create să fie oferite cât mai deschis posibil, prin toate canalele posibile, cât mai multor beneficiari. Ori, prin acest cadru noi câștigăm următoarele: Filarmonica „George Enescu” produce valori, Radio România le preia și le oferă în cadrul Uniunii Europene de Radio. De acolo, țările membre vor selecta concertele și le vor difuza prin radiourile respective. Practic milioane de ascultători (de la cei din România la ascultătorii din celelalte țări) vor auzi aceste concerte. ”

Protocolul a intrat în vigoare la data semnării și va fi valabil până în anul 2013, pe durata a trei stagiuni de concerte.

Relatare de Irina Cristina Vasilescu