Agenda de concert Înapoi

Promenada Operei - ediția a VIII-a - Open Air Opera Immaculata

Publicat: miercuri, 27 August 2014 , ora 12.42

Momente de neuitat la Opera Națională București, sâmbătă, 30 august, de la ora 20.30, cu ocazia celei de-a opta ediții Promenada Operei. Sărbătoarea are loc pe esplanada Operei, pe notele ariilor și duetelor celebre conduse de dirijorul Cristian Sandu, eveniment de la care nu vor lipsi pașii de balet, în concepția coregrafică a lui Johan Kobborg, Directorul Baletului Național Român.

"Promenada Operei, un brand deja consacrat al Operei Naționale București reușește de fiecare dată să cucerească viitorii spectatori ai genului, un deziderat pe care și-l dorește orice instituție de cultură. Programul propune spectatorilor incursiunea în unele dintre ultimele premiere ale stagiunii, dar și prezentarea noutăților din stagiunea viitoare, la care se alătură voci deja aplaudate pe marile scene ale lumii. Un program atractiv care, sunt sigur, va deschide apetitul multor spectatori, convinși fiind să treacă pragul Operei Naționale București în noua stagiune." (dirijorul Cristian Sandu)

Printre cei aproximativ 200 de artiști care vor completa tabloul de sărbătoare se numără invitații speciali tenorii Ștefan Pop și Augustin Hotea, baritonul Serban Vasile, sopranele Ala Cheptini, Irina Baianț și mezzo-soprana Liliana Mattei Ciucă, alături de soliști binecunoscuți ai Operei Naționale București, printre care sopranele Irina Iordăchescu și Iulia Isaev. Momentele de balet vor fi interpretate de soliști ai Baletului Național Român precum Bianca Fota, Ovidiu Matei Iancu și Dawid Trzensimiech.

Acestei echipe solistice de excepție i se adaugă membrii Orchestrei și ai Corului instituției. Amfitrionul evenimentului va fi Sever Voinescu. Accesul este liber.

În penultima seară de vară, Promenada Operei - editia a VIII-a, pune în valoare, printr-o scenografie spectaculoasă, clădirea Operei bucureștene, una dintre cele mai importante instituții de cultură din capitală. Un moment unic în care Opera își dezvăluie o parte dintre surprizele noii stagiuni.

Printre premierele din stagiunea 2014-2015, ale căror fragmente sunt incluse în programul artistic al concertului, se numără operele verdiene "La traviata" în regia lui Paul Curran și "Falstaff" în viziunea regizorala a celebrului Graham Vick, "Manon Lescaut" de Giacomo Puccini, în regia lui Jonathan Kent. De asemenea, în seara zilei de 30 august iubitorii dansului se vor bucura de momente coregrafice ale noilor producții de balet precum "La fille mal gardée" de Ferdinand Hérold și John Lanchbery, în coregrafia lui Sir Frederick Ashton și "Giselle" de Adolphe Adam, în coregrafia lui Ethan Stiefel și Johan Kobborg.

PROMENADA OPEREI

- ediția a VIII-a -

Open Air Opera Immaculata

Sâmbătă, 30 august, ora 20.30

Esplanada Operei Naționale București

Acces gratuit

Prezentator: Sever Voinescu

Dirijor: Cristian Sandu

Maestru de cor: Stelian Olariu

Concept regizoral: Ofelia Stanciu

Concept coregrafic: Johan Kobborg

Scenografia: Ștefan Caragiu

Lighting design: Daniel Klinger

Video design: M FILM

Soliști operă:

Irina Baianț (invitată, laureată în 2013 și în 2014 a Concursului Internațional de Canto Le Grand Prix de l'Opéra)

Ala Cheptini (invitată)

Lucian Corchiș

Augustin Hotea (invitat, laureat în 2013 al Concursului Internațional de Canto Le Grand Prix de l'Opéra)

Irina Iordăchescu

Iulia Isaev

Liliana Mattei Ciucă (invitată)

Ștefan Pop (invitat)

Mihaela Stanciu

Șerban Vasile (invitat)

Soliști balet:

Bianca Fota, prim-balerină a Baletului Național Român

Ovidiu Matei Iancu, prim-balerin al Baletului Național Român

Alice Minoiu

Marina Minoiu

Bogdan Plopeanu

Cristian Preda

Călin Rădulescu

Bianca Stoicheciu

Dawid Trzensimiech - prim-balerin al Baletului Național Român

La vioară: Geanina Meragiu

La pian: Ștefan Donijga

Din program:

Arii și duete din opere, momente de balet din repertoriul teatrului în stagiunea 2014/2015 în interpretarea soliștilor, Corului și Orchestrei Operei Naționale București. Cu participarea Teatrului Masca.