Agenda de concert Înapoi

Prologul festivalului - Recital 6

Publicat: joi, 11 Aprilie 2019 , ora 14.03

Acțiuni culturale care marchează preluarea de către România a președinție a Consiliului Europei

În perioada 3-13 iulie 2019 va avea loc Festivalul de Arte, la Câmpina, eveniment în care sunt programate masterclasses pentru tineri interpreți și recitaluri zilnice. Ca un preambul la festival, organizatorii propun la Câmpina o stagiune de recitaluri lunare, pe care au denumit-o "Prologul festivalului" și în care propun întâlnirea cu mari maeștrii artiști și secțiunea "Să ne cunoaștem compozitorii", în care sunt prezentați compozitori români mai mult sau mai puțin cunoscuți. Al șaselea recital al stagiunii este susținut sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură "Geo Bogza" și îl aduce în prim-plan pe Ciprian Porumbescu. Evenimentul se bucură de participarea extraordinară a pianiștilor Prof. Univ. Dr. Corina Ibănescu și Valentin Mureșan, care vor interpreta Petre-Marcel Vârlan - Balada op. 14 pe teme din "Balada pentru vioară" de Ciprian Porumbescu și Gabriel Fauré - Suita "Dolly" op. 56 (selecțiuni).

Pentru a comemora recenta dispariție a unui alt compozitor român care, din păcate, ne-a părăsit în luna martie a.c., recitalul are un moment In memoriam Doru Popovici, interpretat de Lucian Gabriel Dănilă - vioară și Diana Spânu-Dănilă - pian.

Doamna Prof. Univ. Dr. Corina Ibănescu, domnul Lucian Gabriel Dănilă și doamna Diana Spânu-Dănilă sunt profesori invitați în cadrul cursurilor de măiestrie din Festivalul de arte.

Ciprian Porumbescu s-a născut în 14 octombrie 1853 la Șipotele Sucevei (regiunea Cernăuți, Ucraina), și a decedat în 6 iunie 1883, Stupca, acum Comuna Ciprian Porumbescu, Jud. Suceava. Recitalul din 20 aprilie marchează 137 de ani de la premiera operetei "Crai Nou" în martie 1882, prima operetă românească.

Evenimentul este întregit de evoluții ale unor tineri muzicieni din București, Brașov, Ploiești și Câmpina, precum și de la Universitatea Națională de Muzică din București.

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.bilete.ro, la adresa https://www.bilete.ro/prologul-festivalului/. Pentru seniorii cu vârsta peste 60 ani și copiii cu vârsta sub 16 ani accesul este liber.