Evenimentele săptămânii Înapoi

Prokofiev, Mendelssohn și Mozart cu Orchestra Elveției Italiene dirijată de Julian Rachlin

Publicat: marți, 23 Aprilie 2024 , ora 18.43

Simfonia I op. 25 în Re major "Clasica" de Serghei Prokofiev, Concertul op. 64 în mi minor pentru vioară și orchestră de Felix Mendelssohn și Simfonia nr. 40 KV 550 în sol minor de Wolfgang Amadeus Mozart sunt lucrările pe care le veți putea asculta în direct joi, 25 aprilie, la Scena europeană.

Veți avea ocazia să ascultați sunetul unui Stradivarius din 1693, vioară deținută de Veronika Eberle. Talentul ieșit din comun, echilibrul și maturitatea violonistei germane au fost remarcate în 2006, când Simon Rattle a prezentat-o pe Veronika Eberle (atunci în vârstă de 16 ani) în Festivalul de Paște de la Salzburg. Astăzi, este una dintre cele mai importante violoniste din lume, o muziciană versatilă ce cântă frecvent cu orchestre de top din întreaga lume, și dirijori de renume precum Paavo Jarvi, Marek Janovski, Michael Sanderling, Yanick Nézet-Seguin.

În 25 aprilie, la LAC Lugano, Veronika Eberle este invitata Orchestrei Elveției Italiene conduse de Julian Rachlin. Violonist, violist și dirijor, Julian Rachlin este unul dintre cei mai interesanți muzicieni ai timpului nostru. "Muzica înseamnă comunicare" - spune adesea Julian Rachlin, inițiatorul Festivalului "Julian Rachlin & Friends" din orașul croat Dubrovnik. Acesta și multe alte evenimente inițiate de Julian Rachlin reflectă bucuria de a trăi și pasiunea sa de a aduce împreună mari artiști și public din toate colțurile lumii într-o sărbătoare a muzicii și a artei.

Ambasador al muzicii, Julian Rachlin va media, în 25 aprilie, un dialog rafinat între muzicieni și public, la LAC Lugano - modernul centru cultural dedicat muzicii, artelor vizuale și spectacolului.

Radio România Muzical vă prilejuiește audiția acestui concert cu începere de la ora 21.30, în cadrul emisiunii Scena europeană.

Jeanine Costache