Evenimentele săptămânii Înapoi

‘Proiectul Martha Argerich’ omagiat la împlinirea a 15 ani de la înființare

Publicat: miercuri, 31 Mai 2017 , ora 12.05

Pe scena de concerte a Teatrului Centrului de Arte și Cultură din Lugano reînvie entuziasmul care a animat, în fiecare vară de mai bine de 15 ani, "Proiectul Martha Argerich"

În iunie 2016, publicul de pe mapamond asista la ultima ediție a "Proiectului Martha Argerich", unul dintre cele mai îndrăgite evenimente muzicale din calendarul european de vară, cu speranța că acest festival, desfășurat anual la Lugano și întrerupt din lipsă de fonduri, se va relua în curând.

În seara de 12 iunie 2017, de la ora 21,30, Radio România Muzical va transmite în direct concertul omagial dedicat împlinirii a 15 ani de la înființarea "Proiectului Martha Argerich". Pianista argentiniană va străluci din nou pe scena Teatrului Centrului de Artă și Cultură din Lugano alături de Orchestra Elveției Italiene iar conducerea muzicală va fi asigurată de Markus Poschner. El a fost desemnat în septembrie 2015 dirijor principal al acestei renumite orchestre care a luat ființă în anul 1935 ca formație de radio și este una dintre cele 13 orchestre active în momentul de față în Elveția.

Este o colaborare promițătoare într-un repertoriu deosebit de atractiv. Veți putea asculta Uvertura operei "Wilhelm Tell" de Gioachino Rossini și Concertul nr.1 op.15 în Do major pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven, solistă va fi chiar Martha Argerich în prima parte a programului, iar după o scurtă pauză, melomanii elvețieni și nu numai, se vor delecta cu Suita umoristică în 14 mișcări, "Carnavalul Animalelor" de Camille Saint-Saëns. Alături de Martha Argerich va fi prezentă pe scenă și pianista de origine japoneză Akane Sakai. Ea este o prezență constantă în marile festivaluri muzicale cum ar fi "Proiectul Martha Argerich", "Pacific Music Festival" din Japonia, "La Folle Journée" de la Nantes, "La Roque d'Antheron" de pe Coasta de Azur.

Live de la Lugano, Martha Argerich, luni, 12 iunie, de la ora 21.30. 

Laura Ana Mânzat