Evenimentele săptămânii Înapoi

Proiect Radio România Muzical - Ascultă 5 minute de muzică clasică

Publicat: joi, 26 Februarie 2015 , ora 12.18
Între 1 și 31 martie, România ascultă 5 minute de muzică clasică în spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, grație unui proiect Radio România Muzical. Din septembrie 2014, Ascultă 5 minute de muzică clasică a devenit și program național în școlile românești, prin semnarea unui protocol între Ministerul Educației Naționale și Radio România.

Scopul proiectului este acela de a aduce muzica clasică tot mai aproape de publicul larg. Campania a ajuns la a zecea ediție, fiind primită cu succes și mult interes de public la edițiile precedente, desfășurate de două ori pe an începând din 2010.

Principiul campaniei este simplu: difuzarea a cinci minute de muzică clasică, zilnic, în cât mai multe spații neconvenționale, altele decât sălile de concert, acolo unde afluxul de public/vizitatori este semnificativ. De asemenea, piesa zilei din campania Ascultă 5 minute de muzică clasică poate fi ascultată și la Radio România Muzical. În școli, materialele audio puse la dispoziție de Radio România Muzical sunt ascultate de elevi la orele de muzică/arte, proiectul facilitând apropierea copiilor de muzica clasică.

Partenerii proiectului pentru ediția martie 2015 sunt: Ministerul Educației Naționale, Carrefour România, Cora România, Mega Image, Băneasa Shopping City, Iulius Mall Iași, Iulius Mall Timișoara, Iulius Mall Cluj-Napoca, Iulius Mall Suceava, Palas Mall Iași, Librăriile Humanitas, Muzeul Național Peleș, Castelul Bran, PWC România, Lafarge România.

Mai multe informații despre campanie, fișierele audio ale pieselor incluse în proiect și concursuri destinate elevilor pot fi accesate la www.romania-muzical.ro/5minute.