Evenimentele săptămânii Înapoi

Primul recital din cadrul Festivalului 'Visul unei nopți de vară' poate fi audiat la Radio România Muzical

Publicat: joi, 6 Iulie 2017 , ora 13.33

"Este copleșitor, au trecut atâția ani, am atâtea amintiri... Concursul Internațional George Enescu a fost nu doar începutul carierei, ci și al vieții mele muzicale. Am cunoscut oameni extraordinari aici, pe Nadia Boulanger, pe Radu Lupu. A fost o experiență formidabilă pentru un tânăr și aștept cu nerăbdare să mă reîntorc anul viitor, însă de cealaltă parte a mesei, în calitate de membru al juriului. Am remarcat că am avut parte de un public foarte bun în această seară și sper că i-au plăcut culorile și sonoritățile muzicii franceze." - declarația pianistului Pascal Rogé, la finalul primului recital din cadrul Festivalului "Visul unei nopți de vară", serie organizată de tânăra pianistă Sînziana Mircea.

A fost o seară plină de emoție, în care Pascal Rogé , unul dintre cei mai respectați pianiști francezi, cu o carieră de peste cinci decenii desfășurată pe marile scene ale lumii, același interpret care a concertat alături de orchestre prestigioase și a primit, pentru înregistrarile sale, premii ''Gramophone'', ''Grand Prix du Disque'' si ''Edison Award'', a propus un program alcătuit din cele mai cunoscute Gymnopedii (nr. 1 și 3) de Erik Satie, Sonatina lui Maurice Ravel, ciclul de variațiuni "Les Soirées de Nazelles" de Francis Poulenc și primul caiet de Preludii din creația lui Claude Debussy.

Înregistrarea primul recital susținut la Sala "Auditorium" a Muzeului Național de Artă din București din cadrul Festivalului "Visul unei nopți de vară" poate fi audiată marți, 11 iulie 2017, pe frecvențele postului nostru, începând cu ora 19:30, la Concertele Radio România Muzical.


Lucian Haralambie