ACUM:
19.00
Beethoven - 250 ani de nemurire

Urmează: 20.00 Jazzy hour cu Berti Barbera Berti Barbera vă aduce albumul săptămânii.
Apoi: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Agenda de concert Înapoi

Primele trei concerte din turneul național Violoncellissimo - în weekend-ul 9-11 octombrie

Publicat: luni, 5 Octombrie 2020 , ora 11.50

Primele trei concerte din turneul național "Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo" vor avea loc pe 9, 10 și 11 octombrie la Sibiu, Timișoara și București. După succesul de anul trecut, turneul revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers și spectaculos, de la clasic la contemporan. Violoncelistul și profesorul Marin Cazacu și discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultați la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timișoara, Deva, București și Pitești, între 9 și 16 octombrie.

După turneul național din 2019, Violoncellissimo a fost tot mai frecvent invitat să susțină concerte în diferite formule și în diferite locuri, notabilă fiind apariția în aer liber din deschiderea festivalului în aer liber "Vara Magică" din iulie 2020, dar și concertele de la Sinaia sau de la Arenele Traian din Râmnicu Vâlcea. Iar aceste invitații au venit atât pentru faptul că de la concertele lor publicul pleacă entuziasmat, cât și, mai ales, pentru faptul că sunt exemplul viu al succesului dat de combinația dintre profesionalism, prietenie, dialog între generații și multă veselie… o combinație devenită rarisimă în România ! Publicul a avut ocazia de a aplauda unii dintre cei mai buni violonceliști din România, dar și rezultatele extraordinare la care duce excelenta relație dintre Maestru și Discipoli. Marin Cazacu, Maestrul și profesorul celorlalți membri ai minunatului Violoncellissimo a întemeiat această formație, care poate avea un număr variabil de instrumentiști, ca pe o extensie a cvartetului Cellissimo, cu care a avut, de asemenea, mari succese în țară și peste hotare.

Înaintea noului turneu național, Marin Cazacu declara : "Într-un an complicat cum este 2020 mă bucur cu atât mai mult că o nouă ediție a turneului național Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo poate avea loc, pentru că invitații în diferite contexte am mai avut anul acesta, dar bucuria de a relua această călătorie cu foștii mei studenți în fiecare toamnă va fi întotdeauna specială. Iar în 2020, faptul că am reușit să ne apropiem din nou de publicul nostru și să transmitem emoție pe viu către spectatori, fie în aer liber, până acum, fie în săli de concert, așa cum se întâmplă acum, în octombrie, este un dar pe care poate nu îl consideram atât de important înainte, un dar pe care ni-l facem unii celorlalți, artiști și public."

Și în 2020, ca și în anii ce au trecut, violoncelistul și profesorul Marin Cazacu și discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, sunt o familie… profesională. O familie compusă din muzicieni - elevii și studenții maestrului Cazacu - familie cu un număr de membri în permanentă modificare, o familie ce poartă numele VIOLONCELLISSIMO și poate aduce pe scenă de la 4 la 100 de violonceliști. În această formulă flexibilă și mereu surprinzătoare, familia "extinsă" Cazacu a cucerit  scenele de la noi și din afară - cu apariții notabile la Luxemburg, Bruxelles, Istanbul, Washington și nu numai, dar și într-o apariție surprinzătoare în finala de la… "Românii au talent".

Ceea ce poate fi ascultat și văzut în turneul național Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo 2020, este o strălucitoare pledoarie pentru posibilitățile nebănuite de expresie muzicală ale violoncelului, asociate virtuozității, printr-un program incursiune nu doar în istoria muzicii clasice, ci a mai multor genuri, într-o îmbinare plină de culoare, savoare și bucurie de a trăi.


ITINERAR

9 octombrie - Sibiu, Sala Thalia

10 octombrie - Timișoara, Sala Capitol

11 octombrie - Deva, Centrul cultural "Drăgan Muntean"

14 octombrie - București, Sala Radio

16 octombrie - Pitești, Sala Filarmonicii

La violoncel: Marin Cazacu, Ștefan Cazacu, Mircea Alexandru Marian, Gabriela Bokor, Radu Lucian Sinaci, Horațiu Ștefan Ludușan, Adrian Precup, Octavian Alin Lup, Constantin Borodin. Iulia Alexandra Bitta (percuție)