Actualitatea internațională Înapoi

Prima apariție discografică la casa de discuri Sony Classical a unei orchestre simfonice din România!

Publicat: vineri, 7 Septembrie 2018 , ora 10.26

Orchestra Națională Simfonică a României dirijată de Cristian Mandeal este prima orchestră românească care apare pe un proiect discografic al celebrei casei de discuri Sony Classical, lansat pe piață în acest an la începutul lunii septembrie.

Albumul intitulat Incantations, îl are ca protagonist pe fenomenalul percuționist austriac Christoph Sietzen, elev al celebrului percuționist și profesor de origine română Bogdan Băcanu, care interpretează două lucrări pentru marimbafon, percuții și orchestră care i-au fost dedicate, respectiv Concertele pentru percuție și orchestră de Avner Dorman (Israel) și Einojuhani Rautavaara (Finlanda).

Repertoriul acestui proiect discografic a fost înregistrat în prima parte a anului 2017 și a fost interpretat pentru prima oară în concert pe scena Ateneului Român în cadrul Festivalului Internațional Vara Magică. Cu acel prilej publicul bucureștean a fost uimit de virtuozitatea și energia lui Cristoph Sietzen la care excepționalii muzicieni ai Orchestrei Naționale Simfonice a României au oferit un răspuns la înălțime sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal.

O adevărată stea a elitei percuționiștilor la nivel mondial, Cristoph Sietzen - membru al celebrului cvartet WAVE condus de Bogdan Băcanu - este, în pofida tinereții sale, un artist care se află deja la cel de-al treilea proiect discografic, Incantations produs de Sony Classical fiind primul alături de o orchestră simfonică.

Orchestra Națională Simfonică a României este o superselecționată a celor mai valoroși muzicieni de la noi din țară care au făcut parte din Orchestrele Naționale de Tineret ale României, cel mai amplu proiect muzical educațional dedicat formării tinerilor muzicieni, creat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu.

Orchestra Națională Simfonică a României - alături de dirijorul Cristian Măcelaru și de violoncelistul Andrei Ioniță - va fi prima orchestră simfonică din România care la începutul anului 2019 va intreprinde un turneu în Statele Unite ale Americii, având șansa de a concerta, printre alte mari și importante săli de concert, la New York la celebra Lincoln Center, alături de marele trompetist de jazz Wynton Marsalis.