Interviuri Înapoi

Prezență românească la Festivalul de Operă de la Avénches

Publicat: vineri, 2 Iulie 2010 , ora 13.20

Soprana Elena Moșuc a avut amabilitatea să ne dezvăluie într-un scurt interviu detalii despre prezența sa în cadrul Festivalului de Operă de la Avénches (Elveția), ediția a 16-a, unde interpretează rolul titular din spectacolul Lucia di Larmermoor de Gaetano Donizetti, în zilele de 2, 7, 10 și 16 iulie.


Participați pentru prima oară la acest festival?

Nu, am mai cântat o singură dată în 2003, rolul Regina Nopții din Flautul fermecat de Mozart, un singur spectacol.


Vorbiți-ne puțin despre acest festival; care este atmosfera sa?

Este ușor asemănător cu cel de la Arena din Verona, doar că arena de aici este mai mică, are aproximativ 5000 de locuri. Este o atmosferă frumoasă, în localitatea Avénches, un pic izolată, un loc verde încântător în care, în fiecare an, vine un public numeros. Orcganizatorii fac întotdeauna producții foarte frumoase - și anul acesta Lucia di Lamermoor este o producție tradițională, cu un decor care se încadrează perfect în ambientul natural și îmi face plăcere să cânt acolo.


Cu cine colaborați în cadrul acestui spectacol?

Pe dirijorul Peter Balev și pe regizorul Pier Francesco Maiestrini (despre care am auzit că este destul de experimentat în a face producții în locuri grandioase) îi întâlnesc pentru prima dată. Dintre colegi am mai lucrat cu tenorul Gian Luca Teranova, în ianuarie la Scala, Rigoletto.


Care ar fi proiectele următoare?

În primul rând vacanță până la sfârșitul lunii august, pentru că am avut un sezon destul de plin. Trebuie să mă refac pentru că mă așteaptă chiar din septembrie Lucia di Lamermoor la Hamburg. Vine apoi în octombrie un debut foarte important, la Opera Metropolitan și trebuie să fiu în formă. Între timp trebuie să învăț și rolul Norma pentru că voi debuta la Zurich în luna februarie și mai sunt în această perioadă și alte turnee, la Munchen, apoi, după Norma, la Berlin.


Interviu de Ioana Marghita