Se întâmplă la Radio România Înapoi

Premiu pentru Adela Greceanu, jurnalistă la Radio România Cultural

Publicat: joi, 16 Noiembrie 2017 , ora 9.48
Jurnalista Adela Greceanu de la Radio România Cultural a primit miercuri, 15 noiembrie, premiul pentru reflectarea în mass-media a sănătății mintale, în cadrul Galei Gesturilor de Suflet în Sănătate Mintală.

Evenimentul, ajuns la a XI-a ediție, a fost organizat de Fundația ESTUAR, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Adela Greceanu a realizat pentru Radio România Cultural documentarul "Depresia, boala secolului", avându-l printre protagoniști pe scriitorul Andrew Solomon, autorul celui mai complex studiu despre depresie, "Demonul amiezii". Documentarul ei vorbește despre simptomele și tratamentul acestei boli dar și despre stigma care apasă asupra celor care suferă de ea.

Depresia este principala cauză de dizabilitate la nivel mondial și va fi, în cîțiva ani, a doua cauză a mortalității în lume, după bolile cardiovasculare, conform studiilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Au mai fost premiați, între alții, jurnalistele Oana Sandu și Ana Maria Ciobanu, de la "Decât o revistă", Mircea Toma de la ActiveWatch, regizoarea Cinty Ionescu, psihiatrul Radu Teodorescu.