ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Cronici Înapoi

Premiile Forumului Muzical Român

Publicat: luni, 27 Ianuarie 2014 , ora 13.43

Vineri, 24 ianuarie 2014, a avut loc la Opera Comică pentru Copii din București cea de-a 14-a ediție a Galei Premiilor Forumului Muzical Român. Evenimentul, prezentat de Smaranda Oțeanu-Bunea - directorul fondator al instituției, a fost unul atipic, decernându-se numai premii de excelență și, în plus față de aceasta, toți cei care au fost alături de Opera Comică încă din primul moment au avut ocazia să ofere premii în nume propriu. Astfel, Premiul "Stela Popescu" a fost obținut de tenorul Valentin Racoveanu, Premiul "Silvia Voinea" de soprana Gabriela Daha, Premiul "Florin Diaconescu" de către baritonul Vicențiu Țăranu, Premiul "Viorica Petrovici" de coregraful Cătălin Caracaș, Premiul "Daniela Caraman Fotea" de Roberta Enișor și Premiul "Grigore Constantinescu" i-a revenit compozitorului Roman Vlad.

Printre laureați s-au mai numărat și manageri de instituții, oameni de presă și artiști dintre care amintim pe Radu Anghel Vasilescu, Gheorghe Ungureanu, Dumitru Lupu, Liviu Manolache, Liliana Constantinescu, Valentin Roșca, Cristian Mihăilescu, Sorina Goia, Ivona Cristescu, Alexandra Mircea, Constantin Georgescu și, nu în ultimul rând, primarul general al Capitalei - Sorin Oprescu.

Decernarea premiilor s-a încheiat cu Hora Unirii, în care s-au prins toți participanții, iar serii i-a pus punct spectacolul "Soacra cu trei nurori" - muzical semnat de Roman Vlad după povestea lui Ion Creangă, în regia Stelei Popescu.

Iată ce ne-a declarat despre eveniment Smaranda Oțeanu-Bunea, directorul fondator al Operei Comice pentru Copii din București:

«În primul rând că este o sărbătoare pentru noi toți pentru că este Ziua Unirii și după aceea cred că nu era o zi mai potrivită să facem o astfel de aniversare - a 14-a ediție a Premiilor Forumului Muzical Român. Și 15 ani de la fondare și 10 ani de la instituționalizare! Deci, a fost o sărbătoare pentru noi - o sărbătoare pentru că e greu de povestit ce s-a întâmplat în 15 ani, s-au întâmplat milioane de treburi! Ideea este că ne-am făcut un public, publicul iubește Opera Comică, publicul iubește Mozart, Rossini, Donizetti și asta înseamnă mare lucru. Este un mare eveniment pentru noi!»

Reportaj realizat de Radu Mihalache