Agenda de concert Înapoi

Povestea celebrului Don Quijote, pe scena Operei Brașov

Publicat: luni, 14 Noiembrie 2022 , ora 14.52


Miercuri, 16 noiembrie 2022, de la ora 17.00, vă așteptăm la Muzeul "Casa Mureșenilor", la Recitalul de la ora cinci, susținut de solistele Operei Brașov: Mădălina Bourceanu - soprană, Maria Catrina - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Anda Pop - soprană, Cristina Radu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, acompaniate la pian de Ovidiu Mezei. Prezintă: Simona Manole. În programul recitalului, vă veți putea delecta cu cele mai frumoase pagini din musical-urile care au făcut istorie: "My Fair Lady" de Fr. Loewe, "Cats" și "Aspects of Love" de A.L. Webber, "Kiss me, Kate" de C. Porter, dar și piese de pe coloanele sonore ale unor filme celebre, cum ar fi "Luminile rampei", "Vrăjitorul din Oz" sau "Breakfast at Tiffany's".

• Recitalul durează o oră și nu are pauză.

Preț bilete: 6 lei - adulți, 4 lei - pensionari și 1,5 lei - elevi, studenți. Acestea se pot achiziționa de la sediul Muzeului "Casa Mureșenilor" (Piața Sfatului nr. 25), înainte de începerea evenimentului.


Sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov
, în cadrul Festivalului de Operă, Operetă și Balet 2022, ediția a XIX-a, Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța este invitat, ca în fiecare an, cu un titlu special: "Don Quijote", balet pe muzică de Ludwig Minkus. Spectacolul are la bază capodopera literaturii spaniole, "Don Quijote de la Mancha", scrisă de Miguel de Cervantes.

Hidalgo Alonso Quijano este un cititor pasionat de romane cavalerești. Este seară și eroul nostru este cufundat în lecturi. El își găsește din aceste cărți un țel nobil: să ajute pe cei nevoiași și lipsiți de apărare. Hotărăște să plece în lume în căutarea idealului său de frumusețe feminină: Dulcineea din Toboso, plăsmuire a minții sale rătăcite. Își alege un nume de cavaler în persoana lui Don Quijote și ia o mârțoagă pe care o poreclește Rocinanta. Îl convinge apoi pe țăranul lipsit de minte dar bun la suflet, Sancho Panza, să-i fie scutier și pleacă în lume în căutarea unor aventuri cavalerești. În distribuție, îi regăsim pe soliștii Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski": Kitri - Ami Inoue, Basil - Tomonori Sekiguchi, Espado - Bogdan Bîrsănescu, Mercedes - Cătălina Iliescu, Florărese - Yuria Soeta, Luna Muramatsu, Amoraș - Mayura Takase, Filfizon - Mihai Pâslaru, Variație vis - Mayu Takahashi, Dulcineea - Cecilia Ursul, Tatăl Kitri - Georgică Rapa, Don Quijote - Ștefan Răuț, Sancho Panza - Keito Shimomura, alături de Ansamblul de balet al instituției constănțene. Coregrafia este semnată de Mihai Babușka, adaptare după Marius Petipa. Scenografia: Adriana Urmuzescu. Asistent coregrafie: Monica Cherecheș. Regie scenă: Georgică Rapa.

• Spectacolul durează două ore și are o pauză.

Preț bilete: 50 lei (sală + lojă); 30 lei (balcon lateral) - Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!


Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni - Vineri 10 - 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2022 - 2023, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Evenimente desfășurate cu sprijinul Municipiului Brașov.