Se întâmplă la Radio România Înapoi

Posturile Radio România anunță noutăți în grila de programe, începând de luni 11 septembrie

Publicat: luni, 11 Septembrie 2023 , ora 9.40

Cu peste 3 milioane de ascultători zilnic, posturile Radio România (Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Antena Satelor, Radio România Internațional și Rețeaua Studiourilor Regionale) ocupă aproape un sfert din timpul total de ascultare la nivel național, fapt care plasează Societatea Română de Radiodifuziune pe primul loc în preferințele ascultătorilor. Din 11 septembrie, posturile Radio România revin la grila de toamnă cu și mai multă informație, muzică, transmisii în direct de la marile evenimente sportive, culturale, sociale, politice, interviuri, reportaje.

Radio România Actualități - programele de știri și Matinalul rămân cele mai ascultate emisiuni de radio din România în ultimii 30 de ani. De luni până vineri, după jurnalul orei 10:00, sosesc în studio Prietenii de la Radio. Probleme la zi, imediat după jurnalul orei 13:00, rămâne emisiunea marilor răspunsuri. La Reporterii Actualității, imediat după știrile orei 14:00, nu va lipsi niciun subiect de mare impact din București și din țară, așa cum se va întâmpla și în programul de drive time Obiectiv România. Inteligența artificială, noutățile IT, noile tehnologii și informații la zi din cercetarea științifică sunt subiectele emisiunilor Smart Box, Internet Café, Lumea de mâine. Va continua proiectul editorial Academica, realizat împreună cu Academia Română. Lumea politicii internaționale va fi dezvăluită în emisiunile Agenda Globală și EuroAtlantica.

Personalități care au determinat schimbări, care au lăsat o amprentă semnificativă asupra domeniillor lor de activitate, vin marți, după ora 21:00, la Oameni care mișcă România.

Serviciul de noapte revine și el pentru insomniile celor care poate au scăpat peste zi evenimentele mari ale actualității.

Poiana lui Johann va deschide weekendul vineri după amiază cu povești de life style și muzică de colecție, imediat după știrile orei 15:00.

Radio Romania Cultural

Debutul grilei de toamnă la Radio România Cultural coincide cu un eveniment special care va avea loc pe 11 septembrie, de la ora 19:00, în Sala Studio a Teatrului Național București.

Radio România Cultural readuce, pe scena TNB, un eveniment emblematic: Nocturnele, inițiate de Miriam Răducanu.

Luni, 11 septembrie 2023, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului Național din București, va avea loc performance-ul: RADIO-NOCTURN. "Gigi Căciuleanu / Confesiuni".

Coregrafiile lui Miriam Răducanu și Gigi Căciuleanu vor readuce pe scenă atmosfera celebrelor Nocturne care au fascinat spectatorii Teatrului Țăndărică începând cu finalul anilor '60.

Sub genericul Memories, Radio România Cultural o va omagia, în această toamnă, pe Monica Lovinescu, jurnalistă și însemnat critic literar în perioada de după război, cea mai importantă voce feminină a exilului românesc.

Proiectul Radio România Cultural va debuta cu seria "Martor", în care secvențe din jurnalele Monicăi Lovinescu vor fi povestite de oamenii pe care i-a cunoscut.

Tot în această toamnă, Radio România Cultural va emite în direct o săptămână de la cea mai mare expoziție Brâncuși din ultima jumătate de secol, care va avea loc la Timișoara.

Antena Satelor - o nouă calătorie, o nouă poveste a vieții la țară! Din 11 septembrie, Antena Satelor va bate din nou în poarta ascultătorilor săi. La propriu! Echipe de jurnaliști vor pleca și în această toamnă în caravana editorială. Fermierii vor găsi și ei la Antena Satelor ocazia să își spună bucuria și necazul, dar și locul în care să afle ce este nou și productiv în agricultura mondială. Tinerii vor fi o prezență permanentă în programe, iar producțiile multimedia, podcasting, online și social media vor oferi fiecăruia, tot timpul, acces la lumea satului.

Radio România Brașov - scena de teatru se mută pe frecvența Radio România Brașov, de luni până vineri, de la ora 23:00. Iar ziua, în amiaza mare, de la 14:00 la 15:00, Vocea Brașovului dezbate tot ce se întâmplă în oraș: care sunt motivele pentru care la Brașov este cea mai scumpă apă, de ce nu se asfaltează străzile, cum poate deveni Brasovul capitala verde a României, în lipsa pistelor pentru biciclete și multe alte subiecte de interes.

București FM - Aici e Capitala: good vibe și info util matinal, în Bună Dimineața București (6:00-10:00), actualitate, timp liber, locuri de vizitat, reportaje și interviuri realizate de jurnaliștii posturilor Radio România Regional, în De Zece ori România - emisiune multiplex (10:00-11:00), evenimente, cultura urbană și artiști invitați, în Ore Deschise (11:00-14:00), dezbateri publice În Comunitate (14:00-15:00), actualitatea zilei, trafic, sănătate, sport, IT, pe Sens Unic (15:00-19:00), muzică pe bandă și vorbe despre ea, în Play the Day (19:00-22:00). Vineri, sâmbătă și duminică, rockerii ascultă Studio Rock, Hit Single Rock și Istoria Rockului. Dacă e weekend, e City Break (08:00-12:00 și 15:00-19:00), iar vineri preia microfonul Generația Z (21:00-22:00).

Radio România Cluj anunță noutăți în grila de toamnă - postul pentru minorități vine cu o ofertă pentru comunitățile maghiare din zona Sălajului și propune o abordare integrată a temelor de interes cu programul în limba maghiară de la Radio România Târgu Mureș. Radio Antena Sibiului poate fi ascultată zilnic între orele 15:00-17:00 și, în nordul țării, Radio Sighet vine cu o ofertă editorială destinată comunității românești din dreapta Tisei dar și etnicilor ucraineni care s-au refugiat în această zonă. Radio România Cluj lansează cel de-al patrulea podcast al studioului, dedicat personalităților culturale invitate în emisiunea Serile Radio Cluj.

Radio România Constanța - spune, în fiecare zi, Bună dimineața, apoi ia Pulsul zilei și vorbește despre ce trebuie făcut pentru ca viața dobrogenilor să fie mai bună, iar pe drumul spre casă rămâne pe Sens Unic. Este pretutindeni în Dobrogea pentru a pune întrebări și a căuta răspunsuri.


Radio România Oltenia Craiova - Perfect și simplu. Din 11 septembrie, mai multă informație și mai multă muzică se aude la Radio Craiova - Bună dimineața, Oltenia! Sens unic și Pulsul zilei dedică 4 ore știrilor, reportajelor, interviurilor, evenimentelor din comunitatea locală. Dacă e weekend și e trecut de ora 10:00, e Dependent de muzică la Radio Oltenia. De luni până vineri, imediat după miezul nopții începe Teatru Radiofonic. Interesant este că, în fiecare miercuri, de la ora 19:00, suntem Absolviți de ignoranță, într-o emisiune cu actori, muzicieni, scriitori, artiști plastici, critici literari și critici de teatru. De vorbă fără catalog este locul unde elevii își spun poveștile și își dezvăluie proiectele.

Radio România Iași este Vocea Moldovei și începe ziua dimineața devreme, la ora 6:00. Până la ora 10:00 Matinalul vine cu știri, actualități, propuneri de petrecere a timpului liber, informații culturale, utilitare și de interes social. Pulsul Zilei este dedicat "subiectelor fierbinți" din regiunea Moldovei. Pentru ascultătorii activi, emisiunea de actualități Sens Unic oferă alternativa unei audiții mobile - info trafic, știri și muzică, reportaje, interviuri, relatări. Pentru cei ce iubesc tradițiile, Un cântec pentru fiecare - două ore de folclor autentic, urmate de grupajul emisiunilor culturale, în fiecare zi, până la ora 22:00.

Radio România Reșița aduce, din 11 septembrie, dimineți dinamice, cu informații, evenimente culturale și concursuri. Aflați ce se întâmplă chiar acum, ascultați povești care contează și participați la dezbateri on-air și on-line la Pulsul Zilei. Uitați apoi de stress în Club 105, 6 FM, iar seara urcați în Taxi muzical. Weekend-ul este rezervat distracției și relaxării. Iar dacă ați ratat emisiunile preferate, ascultați podcastul online pe radioresita.ro.

Radio România Târgu Mureș vine în această toamnă cu noutăți pentru iubitorii de teatru radiofonic: programul Nopți de teatru radiofonic, difuzat zilnic, de luni până vineri, între orele 23:00 - 01:00, după emisiunea culturală Pasaj urban. În timpul săptămânii, programul știrilor a fost prelungit până la ora 22.00, iar sâmbăta și duminica vor fi știri din oră în oră, începând de la 8 dimineața. Bună dimineața, Transilvania!, Pulsul zilei și Sens unic rămân principalele programe de informații ale postului. Postul Radio România Târgu Mureș se difuzează și pe platformele de streaming online, pe paginile de internet proprii, în limbile română și maghiară.

Radio România Timișoara - Bună dimineața, Vest va fi salutul postului, din 11 septembrie, încă de la prima oră, în Matinal, cu informații, reportaje, muzică bună. Imediat după știrile orei 11:00, Pulsul zilei vine, de luni până vineri, cu informații despre ceea ce contează în Banat. Cele mai importante subiecte de actualitate sunt analizate, alături de ascultători, la Dezbaterea Zilei, între 14:00 și 15:00. Radio România Timișoara rămâne pe Sens Unic, de luni până vineri între 15:00 și 19:00, pentru ca apoi, timp de două ore, Cultura la 2 pași să pătrundă în viața culturală a cetății. În weekend continuă cea mai longevivă emisiune muzicală de la Radio Timișoara - Pop matineu, iar duminica, de la ora 22:00, instalați-vă comod în fotolii pentru că începe Teatru radiofonic. Emisiunile celor 10 minorități din vestul țării arată că, în Banat, multiculturalitatea, buna înțelegere și respectul și-au păstrat, de-a lungul istoriei, valoarea.

Serviciul Comunicare și Relații Publice