Recomandări Înapoi

Portret nonconformist - Avi Avital - duminică 4 octombrie, ora 10.00

Publicat: joi, 1 Octombrie 2015 , ora 12.02
Este o figură aparte în peisajul muzical contemporan. Inainte de toate, prin instrumentul pe care îl mânuiește cu o virtuozitate epatantă - mandolina; apoi, prin ineditul repertoriului pe care îl aduce în prim-plan, în transcripții personale extrem de interesante - căci nu multe au fost opusurile create de-a lungul vremii pentru mandolină; și mai apoi, prin expresivitatea și emoția cântului său.

Se numește Avi Avital și afirmă că unul dintre țelurile sale este să redefinească repertoriul și rolul mandolinei ca instrument clasic. Un scop pe care și-l urmărește consecvent din dorința de a deschide evantaiul unei literaturi muzicale mult mai ample pentru mandolină, deoarece muzica pe care o iubește, cu care rezonează și pe care își dorește să o interpreteze nu a fost scrisă neapărat pentru instrumentul său.

De aceea, cele trei albume lansate până acum, care îi poartă semnătura, sunt o oglindă a preocupărilor sale interpretative și propun o lume sonoră de o frumusețe arareori întâlnită.

Mai multe despre mandolinistul Avi Avital, despre muzica și despre crezul său artistic, în cadrul "Portretului nonconformist" pe care i-l voi creiona duminică, 4 octombrie, începând cu ora 10,00.


Liliana Staicu