Agenda de concert Înapoi

Placido Domingo joacă rolul Dogelui din Veneția în opera 'Cei doi Foscari', difuzată la Grand Cinema & More

Publicat: luni, 13 Octombrie 2014 , ora 11.42
Spectacolul va fi transmis în direct de pe scena Royal Opera House din Londra.

Grand Cinema & More îl aduce în fața spectatorilor pe unul dintre cei mai mari tenori ai lumii, Placido Domingo, în spectacolul Cei doi Foscari. Celebra operă semnată de Giuseppe Verdi va fi transmisă în direct de la Royal Opera House din Londra luni, 27 octombrie, începând cu ora 21:30.

Spectacolul Cei doi Foscari se desfășoară pe fundalul Veneției renascentiste, un oraș al intrigilor politice și al caracterelor duale, și urmărește tragica poveste a familiei Foscari: Dogele din Veneția, fiul său, Jacopo, și loiala sa soție, Lucrezia. Familia Dogelui cade victimă unei uneltiri perfide atunci când Jacopo este acuzat de trădare și expulzat, iar tatăl său trebuie să pronunțe și să asiste la executarea sentinței. Într-o societate inundată de corupție, Dogele este forțat să ia o decizie tragică: să aleagă între familie și datoria sa politică.

Distribuția de talie internațională aduce la viață personaje puternic conturate și încărcate de emoții. Pentru prima oară în lunga și aplaudata sa carieră, Placido Domingo joacă rolul Dogelul din Veneția pe scena Royal Opera House din Londra, extinzându-și repertoriul de peste 140 de roluri. Celebrul tenor spaniol nu este la prima interpretare a rolului lui Francesco Foscari; Domingo a mai jucat acest personaj la instituții culturale precum Theater an der Wien și Los Angeles Opera. În această nouă producție, personajul lui Jacopo Foscari este interpretat de tenorul Francesco Meli, celebru pentru rolurile din spectacole precum "Rigoletto" și "Macbeth", în timp ce în rolul tinerei Lucrezia o găsim pe soprana Maria Agresta. Spectacolul va fi dirijat de Antonio Pappano, directorul muzical al Royal Opera House din Londra, al cărui palmares cuprinde opere celebre semnate de Mozart, Verdi, Wagner sau Puccini, dar și spectacole de balet. După o absență de aproape 20 de ani de pe scena Royal Opera House, spectacolul Cei doi Foscari va fi pus în scenă în viziunea regizorului american Thaddeus Strassberger, ce înfățișează splendoarea epocii renascentiste prin intermediul decorurilor elaborate și al costumelor opulente.

Pentru o experiență de vizionare unică, spectacolul de operă Cei doi Foscari va fi transmis la Grand Cinema & More atât în sala 5, cât și la Grand VIP Studios. Începând cu luna octombrie, Grand Cinema & More va transmite și alte spectacole în sălile Grand VIP Studios, printre care se numără: Trubadurul, Rigoletto și Spărgătorul de Nuci.

Stagiunea culturală 2014-2015 a Grand Cinema & More cuprinde atât spectacole de operă, balet și teatru sau teatru pentru copii, cât și spectacole de improvizație și evenimente speciale. Mai multe detalii despre stagiunea culturală de la Grand Cinema & More pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.