Agenda de concert Înapoi

Pianistul și dirijorul Christian Zacharias din nou alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii 'George Enescu'

Publicat: miercuri, 11 Aprilie 2018 , ora 13.33
"Vreau să le arăt oamenilor ce mă uimește pe mine, ceea ce se ascunde dincolo de note". (Christian Zacharias)

Joi, 13, și vineri, 14 aprilie 2018, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" îl are din nou invitat pe celebrul dirijor și pianist german Christian Zacharias. Muzicianul revine pe scena Sălii mari a Ateneului Român, după ce concertele din luna martie anul trecut s-au bucurat de un succes extraordinar de public și au fost susținute cu casa închisă. Programul din această săptămână va fi alcătuit din capodopere ale unor mari compozitori: Nanie, Cântecul destinului de Johannes Brahms, Introducere și Allegro appassionato pentru pian și orchestră de Robert Schumann și Simfonia nr.3, în la minor, op.56, Scoțiana de Felix Mendelssohn.

Orchestra simfonică și Corul Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor și solist: Christian Zacharias

Program:

 • Johannes Brahms
  Nänie
  Cântecul destinului
 • Robert Schumann
  Introducere și Allegro appassionato pentru pian și orchestră
 • Felix Mendelssohn
  Simfonia nr. 3, în la minor, op. 56, Scoțiana

Dirijorul corului: Iosif Ion Prunner

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Christian Zacharias și-a început cariera în calitate de pianist, a continuat apoi și în calitate de dirijor, fiind actualmente unul dintre cele mai prestigioase nume înscrise în elita muzicală internațională. Cea mai îndelungată colaborare a sa este cu St. Paul Chamber Orchestra și cu orchestrele simfonice din Göteborg și Boston, Kammerorchester Basel, Konzerthausorchester Berlin și Bamberger Symphoniker. Solistul susține, de asemenea, recitaluri în cele mai importante centre, având ca parteneri muzicieni precum Frank Peter Zimmermann, Baiba Skride și Leipziger Streichquartett. Este adesea atras de teatrul liric, dirijând spectacole cu opere de Mozart (La Clemenza di Tito și Nunta lui Figaro) și La Belle Hélène de Jacques Offenbach. În 2015 a dirijat Nevestele vesele din Windsor de Otto Nicolai la Opera Royal de Wallonie din Liège, producție distinsă cu "Prix de l'Europe Francophone" 2014-2015 decernat de Association Professionnelle de la Critique Théâtre, Musique et Danse.

Din 1990, Christian Zacharias a apărut în câteva pelicule și filme documentare, dintre care "Domenico Scarlatti la Sevilia", "Robert Schumann - poetul vorbește" (ambele pentru INA, Paris), "Între scenă și sala de studiu" (pentru WDR-arte) și "De B comme Beethoven à Z comme Zacharias" (RTS, Elveția).
Printre numeroasele sale premii și distincții se numără Midem Classical Award Artist of the Year (2007) și Officier dans l'Ordre des Artes et des Lettres decernat de guvernul francez.

În perioada în care a activat ca director artistic și dirijor principal al Orchestre de Chambre de Lausanne, înregistrările sale cu această orchestră s-au bucurat de un succes răsunător în presa internațională. De referință rămâne integrala concertelor pentru pian de Mozart, care a câștigat premiile Diapason d'Or, Choc du Monde de la Musique și ECHO Klassik. Cele mai recente înregistrări ale sale includ cele patru simfonii de Schumann și simfoniile berlineze de Carl Philipp Emanuel Bach.

Christian Zacharias a fost președintele juriului la Concursul Clara Haskil din 2015 și va reveni în aceeași calitate în 2017.