ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Agenda de concert Înapoi

Pianista Elisabeth Leonskaja și dirijorul Horia Andreescu, în stagiunea online a Filarmonicii 'George Enescu'

Publicat: miercuri, 21 Aprilie 2021 , ora 9.10

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica "George Enescu" va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven. Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria "Beethoven 250", Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian și orchestră, op. 19 al marelui compozitor german. Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" a mai avut în program, în Sala Mare a Ateneului Român, Uvertura Egmont și Simfonia nr. 4, în si bemol major, op. 60.

Elisabeth Leonskaja, care a studiat pianul în spiritul tradiției marilor muzicieni sovietici - David Oistrah, Sviatoslav Richter și Emil Ghilels -, a câștigat în 1964, la București, competiția de pian a Concursului "George Enescu". "M-am întors cu bucurie de fiecare dată să cânt pe scena Ateneului Român, după ce am câștigat acest concurs. A fost un mare succes al vieții mele, cariera mea concertistică a început probabil de la acel moment al câștigării Concursului Enescu", a subliniat artista într-un interviu.

Stagiune online
Vineri, 23 aprilie, ora 19.00, Ateneul Român
Concert simfonic
Program
Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
Beethoven 250

Dirijor
Horia Andreescu
Solistă
Elisabeth Leonskaja

Ludwig van Beethoven
Uvertura Egmont
Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian și orchestră, op. 19
Simfonia nr. 4, în si bemol major, op. 60

Înregistrarea concertului din 7 februarie 2020 va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii "George Enescu": site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube https://bit.ly/2wMctlw

Partener media al evenimentului este Radio România Muzical.
Înregistrarea este transmisă, vineri-seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990).