Actualitatea internațională Înapoi

Percuționista Sara Gheorghe cântă cu Orchestra Filarmonicii din Praga

Publicat: miercuri, 28 Februarie 2018 , ora 0.00
Institutul Cultural Român din Praga vă invită să participați astăzi, 28 februarie 2018, la Gala laureaților concursului "Talent - Praga 5", în care evoluează și percuționista Sara Gheorghe. Tânăra muziciană, în vârstă de 16 ani, va cânta împreună cu Orchestra FIlarmonicii din Praga, sub bagheta dirijorului Leoč Svárovskę, Asturias pentru marimbă și orchestră de Isaac Albeniz, în aranjamentul lui Leigh Howard Stevens. Concertul are loc de la ora locală 19.00, la Casa Națională Smichov.

Sara Gheorghe, elevă a Colegiului de Arte Sabin Drăgoi din Arad, are un palmares important de premii și distincții obținute la competiții de muzică naționale și internaționale. Concertează de la vâsta de 14 ani cu Filarmonica de Stat din Arad, cu care a susținut deja un turneu în Italia în 2017, de curând fiind cooptată în Orchestra de tineret a Republicii Moldova, care cuprinde tineri muzicieni din 7 țări (Moldova, Ucraina, Olanda, România, Coreea de Sud, Spania, Germania), concertând în Moldova, România și Germania.

Talent - Praga 5 este un concurs care urmărește interesul pentru valorile muzicii și performanțele artistice ale tinerilor muzicieni amatori, oferindu-le oportunitatea celor mai buni dintre aceștia de a își prezenta în mod public arta sub îndrumarea unor muzicieni profesioniști. Concursul este deschis celor interesați de muzica clasică, cântăreți, interpreți și coruri.
Irina Cristina Vasilescu