Recomandări Înapoi

Pepe Romero - Interpretul zilei la Radio România Muzical

Publicat: marți, 7 Martie 2017 , ora 12.20

Una dintre legendele vii ale muzicii clasice, chitaristul Pepe Romero, împlinește astăzi 73 de ani. Este un artist care a reușit să ajungă la inima celor care l-au ascultat, comunicând frumusețea și bogăția artei sunetelor către milioane de oameni din întreaga lume.

Darul său a fost o moștenire de familie – este cel de-al doilea fiu al marelui chitarist Caledonio Romero și are ca frați doi alți muzicieni cunoscuți: chitariștii Celin și Angel Romero.

Pepe Romero s-a născut în Malaga, Spania, în 1944 - vreme în care țara se afla într-o situație economică disperată, dar în care părinții au reușit să le transmită celor trei fii dragostea pentru muzică, trecând peste sărăcia care îi înconjura.

La 7 ani, Pepe Romero a urcat pentru prima dată pe o scenă de concert, în Sevillia. Iar acum, după mai mult de 6 decenii, continuă să farmece ascultătorii de pretutindeni.

În stagiunea 2012-2013, Pepe Romero a onorat prin muzică memoria tatălui său, de la nașterea căruia s-au împlinit atunci 100 de ani, iar în stagiunea următoare, 2013-2014, Pepe Romero a realizat un turneu mondial aniversar – la 70 de ani.

Caledonio Romero fondase în 1960, alături de fiii săi chitariști, cvartetul Los Romeros, muzicienii fiind descriși de atunci ”Familia Regală a chitarei”. Iar tradiția continuă astăzi, când din acest ansamblu fac parte Celin și Angel Romero, alături de fiii lor Celino și Lito.

Pepe Romero – Interpretul zilei la Radio România Muzical – miercuri, 8 martie, de la ora 10.00, la Arpeggio. 

Andreea Chiselev