Interviuri Înapoi

Pe locuri, fiți gata, jazz!

Publicat: joi, 29 Mai 2014 , ora 10.58
Moment aniversar pentru clubul de teatru și jazz Green Hours. Cea de-a șasea ediție Green Hours Jazz Fest este dedicată acestui moment special. Artiști din toată Europa vor fi prezenți la București între 29 mai și 1 iunie pentru concerte și recitaluri cuprinse în programul festivalului.

Mai multe detalii vă invit să descoperiți în interviul pe care ni l-a acordat domnul Voicu Rădescu, director al clubului Green Hours și organizator al Festivalului.


Domnule Rădescu, Green Hours City Jazz Fest a ajuns la ediția a VI-a și pe lângă aceasta sărbătorește... câți ani de Green Hours?

20 de ani de Green Hours. Anul acesta celebrăm cu mai multe evenimente și acesta este din punct de vedere al jazz-ului, cel mai important. În '94 ne-am înființat.


Ce anume presupune această a VI-a ediție? Știu că este un eveniment de amploare, veți fi în multe săli, nu doar la Green Hours...

Exact. Pentru prima oară am ieșit din locația tradițională, din Calea Victoriei 120. Se vor mai întâmpla concerte în încă trei spații foarte onorabile, mă refer la Clubul Țăranului Român, la Sala ArCuB și la Sala Berlin a Clubului Control.


Ce artiști vom avea ocazia să întâlnim în cadrul acestei ediții?

Sunt 42 de artiști care vor performa pe cele patru scene. Îi îndemn pe ascultători să vină să vadă pentru prima oară duo-ul excepțional Caecilie Norby din Danemarca împreună cu senzaționalul violoncelist și contrabasist Lars Danielsson din Suedia. Îi invit să vadă o premieră mondială pe care am vrut s-o inițiem - întâlnirea dintre Maria Răducanu cu un mare contrabasist portughez european de altfel, Carlos Bica, un pianist de mare anvergură german, Carsten Daerr. În ultima zi va fi foarte interesant în afară de ce se va întâmpla la Muzeul Țăranului Român, va avea loc concertul Adei Milea, în care va cânta în română-engleză, Apolodor, pentru copii și oameni mari și alți invitați vor participa. În Green Hours va fi o trupă emergentă care cucerește Europa în acest moment, o trupă elvețiană Colin Vallon Trio. Vor exista muzicieni români foarte importanți și îi numesc pe Iordache, pe Mircea Tiberian, pe tânărul Michael Acker și pe alții, Ana Cristina Leonte, am vorbit de Maria Răducanu, care vor putea fi văzuți toți în această perioadă. La Control, Vlaicu Golcea va face împreună cu Uțu Pascu un program special de remixare a propriilor piese muzicale va fi o seară dansantă, inedită propusă de ei și a doua zi; Nostalgia 77, o trupă engleză în vogă, într-o graniță a jazz-ului, repet, foarte dinamică. Mai sunt multe, dar e prea puțin timpul pentru a le aminti pe toate. Probabil ar fi interesant să accesați www.greenjazzfest.ro sau pe www.greenhours.ro unde se află toate detaliile.

Petra Gherasim