Agenda de concert Înapoi

O.R.T. Chamber Ensemble în recital la Palatul Tinerimea Română

Publicat: luni, 25 Martie 2019 , ora 9.08

Palatul Tinerimea Română va găzdui marți, 26 martie 2019, de la ora 18:00, o Seară de muzică franceză susținută de O.R.T. Chamber Ensemble. Inedita formație este compusă din Adriana Cîlțea - harpă, Flaviu Ludușan - clarinet, Mihai Vaida- flaut, Valentin Șerban - vioară, Mircea Lazăr - vioară, Alexandru Spînu - viola și Ștefan Cazacu - violoncel.

Concertul face parte din programul anual de concerte al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română", care își propune să creeze întâlnirea publicului cu cei mai talentați muzicieni ai tinerei generații.

Seara de muzică franceză aduce în în prim plan o formație camerală compusă din câțiva dintre cei mai valoroși membri ai Orchestrei Române de Tineret. aceștia pregătind un repertoriu perfect adaptat începutului de primăvară, cu lucrări pline de delicatețe și umor subtil, dar și cu

pagini pline de virtuozitate, totul sub semnul inconfundabilei eleganțe a romantismului și impresionismului francez.

Programul serii va cuprinde : Camille Saint-Saens - Fantezie op.124 pentru vioară și harpă, Jacques Ibert - Două interludii pentru flaut, vioară și harpă, Gabriel Faure - Siciliana op.78 pentru violoncel și harpă, Jacques Ibert -Trio pentru vioară, violoncel și harpă și Maurice Ravel - Introducere și Allegro pentru septet.

Marin Cazacu, directorul Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" declara în legătură cu acest concert: "Mă bucur de fiecare dată când membri ai Orchestrei Române de Tineret se reunesc în formule camerale mai restrânse sau mai ample pentru a descoperi împreună noi pagini din repertoriul infinit pe care îl oferă literatura camerală, o muzică de o complexitate ce nu se lasă descoperită de la prima vedere. Alături de extraordinara experiență simfonică pe care le-o oferă Orchestra Română de Tineret, descoperirea deliciilor muzicii de cameră este esențială pentru formarea lor ca artiști."