Se întâmplă la Radio România Înapoi

Orchestrele Radio România la Mamaia, în versiune estivală

Publicat: luni, 7 August 2017 , ora 10.46

Între 12 și 15 august, Orchestrele Radio invită publicul de toate vârstele la un program muzical inedit, la malul mării, în Piațeta Perla din Mamaia.

În vacanța de stagiune, Orchestra Națională Radio, Big Band-ul Radio și Orchestra Populară Radio se alătură Radio Vacanța și Târgului Gaudeamus, într-un dublu moment aniversar: 50 de ani de Radio Vacanța și Gaudeamus 100, aniversare sărbătorită la Mamaia, pe durata desfășurării Târgului Gaudeamus Litoral.

Prima orchestră care va da tonul estival va fi Orchestra Națională Radio, sâmbătă, 12 august, ora 20:00, sub conducerea concert-maestrului Virgil Zvorișteanu. Cu acorduri din Vivaldi și Mozart, pe ritmuri de dans, de la valsul lui Șostakovici, la Dansurile ungare ale lui Brahms, Dansurile românești ale lui Bartók și Dansul slav de Dvoűák, la ritmuri de tango argentinian, pe muzica lui Astor Piazzolla, sau la celebra arie Toreadorii din Carmen de Bizet, programul Orchestrei Naționale Radio promite și alte surprize, într-o seară de neuitat pe litoral!

Luni, 14 august, ora 20:00, un nou concert, un nou gen muzical: Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor, concertează la Mamaia, pe ritmuri de muzică ușoară, alături de Corina Chiriac. O invitație de a asculta și fredona, cu nostalgie și emoție, cele mai cunoscute piese din repertoriul artistei.

Muzica populară va încheia programul estival oferit de Orchestrele Radio la Mamaia. Pe 15 august, de la ora 20:00, protagoniștii serii vor fi Orchestra de Muzică Populară Radio, condusă de Adrian Grigoraș, alături de nume binecunoscute ale repertoriului folcloric: Elena Ionescu Cojocaru, Georgeta Nechifor, Aurel Sava, Maria Stângă, Elena Chirică și Marius Cristel Marin.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.