ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Știri muzicale din țară Înapoi

Orchestrele Radio România concertează la Mamaia

Publicat: sâmbătă, 12 August 2017 , ora 0.00
Începând de astăzi și până în 15 august, Orchestrele Radio invită publicul la o serie de concerte estivale, ce vor avea loc în Piațeta Perla din Mamaia. În vacanța de stagiune, Orchestra Națională Radio, Big Band-ul Radio și Orchestra Populară Radio se alătură postului Radio Vacanța și Târgului Gaudeamus, într-un dublu moment aniversar: se împlinesc 50 de ani de Radio Vacanța și și 100 de ediții de Gaudeamus, aniversare marcată la Mamaia pe durata desfășurării Târgului Gaudeamus Litoral.
Orchestra Națională Radio dă astăzi, de la ora 20:00, startul sezonului estival. Sub conducerea concert-maestrului Virgil Zvorișteanu, muzicienii vor interpreta opusuri de Antonio Vivaldi și Wolfgang Amadeus Mozart, ajungând la ritmurile de dans izvorâte din valsurile lui Dmitri Șostakovici, din Dansurile ungare ale lui Johannes Brahms și Dansurile românești ale lui Béla Bartók, dar și din tangourile argentiniene compuse de Astor Piazzolla.
Seria de concerte continuă luni, 14 august, cu un nou gen muzical, oferit de Big Band-ul Radio și de Ionel Tudor, care vor concerta alături de Corina Chiriacș Iar în data de 15 august, Orchestra de Muzică Populară Radio va încheia programul estival oferit de Orchestrele Radio la Mamaia.
Ana Diaconu