Agenda de concert Înapoi

Orchestra Teatro Comunale din Bologna vine pentru prima dată pe scena Festivalului Internațional George Enescu

Publicat: miercuri, 24 Mai 2023 , ora 10.46

Din motive obiective, participarea Orchestrei Mozart, dirijată de maestrul Daniele Gatti, nu va mai avea loc. Concertul programat la Ateneul Român în data de 23 septembrie 2023, ora 17.00, va fi susținut de Orchestra Teatrului Comunal din Bologna, condusă de dirijorul Roberto Abbado.

O prezență în premieră pe scena Festivalului, Orchestra Teatrului Comunal din Bologna s-a bucurat de o activitate concertistică intensă în ultimii ani, având numeroase colaborări cu muzicieni și dirijori de prestigiu și turnee de lungă durată în China și Japonia.

Directorul său artistic, Roberto Abbado, este cel care va dirija concertul din cadrul festivalului, aceasta fiind a doua sa participare la Festivalul Internațional George Enescu.

Anna Tifu (vioară) și Răzvan Popovici (viola) rămân soliștii concertului ce va avea loc pe 23 septembrie, de la ora 17:00, la Ateneul Român, iar programul include, în continuare, Balada pentru Vioară și Orchestră a lui George Enescu, Simfonia concertantă în mi bemol major pentru vioară, violă și orchestră K. 364 de Mozart și Simfonia nr. 6 în fa major op. 68 a lui Beethoven.

Biletele și abonamentele achiziționate pentru concertul Orchestrei Mozart condusă de Daniele Gatti rămân valabile și pentru concertul susținut de Orchestra Teatrului Comunal din Bologna sub bagheta maestrului Roberto Abbado. Cumparatorii biletelor la acest spectacol pot solicita rambursarea, dacă doresc acest lucru, prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@eventim.ro.

Despre Festivalul Internațional George Enescu

Festivalul Internațional George Enescu este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică clasică la nivel internațional, organizat începând cu 1958. Cea de-a 26-a ediție a festivalului are loc între 27 august și 24 septembrie, sub sloganul "Generozitate prin muzică"|"Generosity through Music". Programul festivalului include peste 3.500 dintre cei mai renumiți artiști ai lumii, peste 40 de orchestre din 16 țări, lucrări de operă în primă audiție și concerte educative pentru copii.

Bilete și detalii disponibile pe https://www.festivalenescu.ro/