Agenda de concert Înapoi

Orchestra Română de Tineret în două săli emblematice ale Europei - Ateneul Român din București și Bozar din Bruxelles

Publicat: luni, 25 Ianuarie 2016 , ora 10.53

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal, va reprezenta România la Bruxelles la celebra sală BOZAR într-un concert extraordinar ce va avea loc pe 1 februarie 2016. Orchestra Română de Tineret îi va avea ca soliști cu această ocazie pe Aleksey Semenenko - vioară (laureat al ediției 2015 a concursului Regina Elisabeta), Olga Pasichnyk - soprană și Ivan Ludlow - bariton, având în program arii și uverturi din opere de Rossini, Mozart, Bizet și celebre lucrări concertante pentru vioară de Ceaikovski și Waxman, dar și nelipsita Hora staccato de Dinicu/Vladigherov.

Concertul se va cânta cu două seri înainte la Ateneul Român pe 30 ianuarie, într-un eveniment realizat de Centrul Național de Artă "Tinerimea Română" în colaborare cu Filarmonica "George Enescu", doar afișul solistic fiind diferit, cuprinzând tineri interpreți români precum Paula Iancic - soprană, Șerban Vasile - bariton, Rafael Butaru - vioară, Radu Dunca - vioară, care vor prezenta în avanpremieră același program pentru publicul din România alături de Orchestra Română de Tineret dirijată deCristian Mandeal.

Așa cum a făcut-o dintotdeauna, Orchestra Română de Tineret aduce si în fața publicului din România toate programele de concert care i-au creat deja un statut profesional de invidiat în Europa. În acest program special, pe podium se vor afla trei concert-maeștri ai orchestrei, doi dintre aceștia, Rafael Butaru și Radu Dunca evoluând în postura de soliști.

Concertul de la Bruxelles reprezintă încă o confirmare a faptului că Orchestra Română de Tineret este tot mai mult asimilată valorilor certe de nivel internațional, calitatea interpretărilor sale girând succesul evenimentelor artistice la care este invitată, fie că este vorba despre marile festivaluri sau evenimente speciale.


Organizatori: Centrul Național de Artă "Tinerimea Română", Institutul Cultural Român, Filarmonica "George Enescu"

Partener Lanto Communication

Parteneri media Radio România Cultural si Radio România Muzical

Pentru alte informații legate de activitatea Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" puteți accesa www.tinerimearomana.ro.