Evenimente Înapoi

Orchestra Națională Radio cântă în aer liber, la Bucharest Music Film Festival

Publicat: joi, 25 Iunie 2015 , ora 11.15
Vineri, 26 iunie, de la 20.00, ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO dă întâlnire iubitorilor muzicii clasice la un frumos concert estival în aer liber!

În continuarea tradiției instaurate în anii precedenți, Orchestra Națională Radio participă la BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL, eveniment derulat în Piața "George Enescu" (situată în lateralul Ateneului Român), manifestare organizată de ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului București și devenită un reper al scenei culturale bucureștene la început de vară. Festivalul aniversează anul acesta cea de-a X-a ediție și celebrează între 19 și 28 iunie muzica prin 10 zile de concerte live cu orchestre, dirijori și interpreți de renume, atât din sfera muzicii clasice, cât și din alte genuri (ca pop sau swing), dans și proiecții cinematografice nocturne (documentare, spectacole de operă și de balet). Accesul la evenimentele din festival este gratuit.

Sub bagheta tânărului și apreciatului dirijor GABRIEL BEBEȘELEA, Orchestra Națională Radio va dedica seara în special creațiilor lui MOZART. Concertul va debuta cu uvertura operei Răpirea din serai și va continua cu două dintre simfoniile sale: Simfonia nr. 25 în sol minor și Simfonia nr. 40 în sol minor. De asemenea, la bis, spectatorii prezenți în Piața "George Enescu" se vor bucura de celebra uvertură la Nunta lui Figaro, semnată tot de Amadeus.

Adaptat contexului estival, evenimentul Orchestrei Naționale Radio va prezenta publicului și Visul unei nopți de vară, partitura lui MENDELSSOHN inspirată de piesa de teatru a lui Shakespeare și care cuprinde cunoscutul Marș nupțial. Momentul de "start" pentru popularitatea Marșului Nupțial se datorează căsătoriei Prințesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prințul Friedrich al Prusiei, în 1858, eveniment la care a fost interpretată partitura lui Mendelssohn.

Înaintea concertului prezentat în Piața "George Enescu", vineri, 26 iunie, ora 17.30, la librăria Humanitas Kretzulescu, Editura Casa Radio va lansa noul album semnat de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Albumul cuprinde o creație emblematică pentru repertoriul orchestral ceaikovskian - Simfonia "Manfred" - și se va putea achiziționa la standul Radio România chiar înainte de lansarea oficială. Vor participa: dirijorul Tiberiu Soare, compozitorul Dan Dediu și muzicologul Oltea Șerban-Pârâu - semnatara prezentării discului.

Cei care își doresc să reasculte Orchestra Națională Radio sau cei care nu pot asista la concertul din Piața "George Enescu", sunt invitați la ultimul concert al ansamblului înainte de o binemeritată vacanță! Într-o zi și la o oră de concert neobișnuite - luni, 29 iunie (ora 18.00), la Sala Radio - din nou sub bagheta lui GABRIEL BEBEȘELEA, Orchestra Națională Radio vă propune un repertoriu inedit. Veți asculta Concertul pentru violoncel și orchestră de suflători semnat de FRIEDRICH GULDA - cu participarea binecunoscutului violoncelist RĂZVAN SUMA - Uvertura cubană a compozitorului american GEORGE GERSHWIN și Visul unei nopți de vară, partitura lui MENDELSSOHN. Accesul pentru elevi și studenți la acest eveniment este gratuit.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.