Evenimente Înapoi

Orchestra Națională Radio aplaudată la Bucharest Music Film Festival

Publicat: luni, 29 Iunie 2015 , ora 8.50

În ciuda vremii capricioase și a ploii care și-a făcut simțită prezența, concertul în aer liber susținut vineri, 26 iunie, de la 20.00, de Orchestra Națională Radio în Piața "George Enescu" (din lateralul Ateneului Român), în cadrul evenimentului intitulat Bucharest Music Film Festival s-a bucurat de succes! Organizat de ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului București, festivalul se află la ediția a X-a.

Un public numeros, iubitor de muzică clasică, a suplinit prin "căldura" aplauzelor timpul "răcoros" și nefavorabil din Piața "George Enescu", bucurându-se sub umbrele de repertoriul concertului. Sub bagheta tânărului și apreciatului dirijor Gabriel Bebeșelea, Orchestra Națională Radio a propus spectatorilor o seară dedicată în special creațiilor lui Mozart. Concertul a debutat cu uvertura operei Răpirea din serai și a continuat cu două dintre simfoniile sale: Simfonia nr. 25 în sol minor și Simfonia nr. 40 în sol minor. Evenimentul Orchestrei Naționale Radio a prezentat publicului și Visul unei nopți de vară, partitura lui Mendelssohn inspirată de piesa de teatru a lui Shakespeare și care cuprinde cunoscutul Marș nupțial. La bis, spectatorii prezenți în Piața "George Enescu" au apreciat celebra uvertură la Nunta lui Figaro, compoziție de asemenea semnată de Amadeus.


Înaintea concertului prezentat în Piața "George Enescu", librăria Humanitas Kretzulescu a găzduit lansarea Editurii Casa Radio a noului album semnat de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Albumul cuprinde o creație emblematică pentru repertoriul orchestral ceaikovskian: Simfonia "Manfred". Discul se poate achiziționa de la Librăria Casa Radio din str. Temișana nr. 31, prin comandă online pe site-ul editurii sau prin rețelele librăriilor partenere.


Cei care își doresc să mai asculte Orchestra Națională Radio înainte de o binemeritată vacanță mai au o singură ocazie! Într-o zi și la o oră de concert neobișnuite - luni, 29 iunie (ora 18.00), la Sala Radio - din nou sub bagheta lui GABRIEL BEBEȘELEA, Orchestra Națională Radio vă propune un repertoriu inedit. Veți asculta Concertul pentru violoncel și orchestră de suflători semnat de FRIEDRICH GULDA - cu participarea binecunoscutului violoncelist RĂZVAN SUMA - Uvertura cubană a compozitorului american GEORGE GERSHWIN și Visul unei nopți de vară, partitura lui MENDELSSOHN.

Accesul pentru elevi și studenți la acest eveniment este gratuit.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.