Evenimentele săptămânii Înapoi

Orchestra Hallé în debut de stagiune la Nottingham - Scena Europeană, 17 octombrie, ora 21.30

Publicat: joi, 12 Octombrie 2017 , ora 14.23

Este primul concert din această stagiune cu numărul 159 a faimoasei Orchestre Hallé, un ansamblu de vârf al Marii Britanii.

A fost fondată în Manchester de Sir Charles Hallé cu o primă apariție la târgul public din oraș, în ianuarie 1858. Performanțele artistice ale Orchestrei Hallé au continuat de atunci și ar putea fi rezumate, în primul rând în numărul de concerte pe care le-a susținut anual, în jur de 70 la "The Bridgewater Hall" din orașul de reședință, Manchester, și peste 40 de-a lungul Marii Britanii sau în turnee pe mapamond.

Din anul 2000, Orchestra Hallé are privilegiul să fie condusă de Mark Elder, considerat de presa engleză ca o forță regeneratoare pentru ansamblul său, pe care a reușit să îl modernizeze și să îl ridice în câțiva ani la cele mai înalte standarde.

El ne propune pentru prima parte a concertului din 17 octombrie, pe care îl veți putea urmări în direct la Radio România Muzical, două lucrări de Maurice Ravel, Rapsodia Spaniolă și Bolero, dar și o creație concertantă de Claude Debussy, Prima Rapsodie, care îl va avea în prim plan pe clarinetistul principal al Orchestrei, Sergio Castelló López. Partea a doua va cuprinde Suita "Tablouri dintr-o expoziție" de Modest Mussorgski, în versiunea orchestrală a lui Maurice Ravel, un adevărat spectacol al imaginilor.

Vă așteptam, deci, alături de noi, la Radio România Muzical marți, 17 octombrie, de la ora  21,30, să ne bucurăm împreună de culorile impresioniste oferite de Orchestra Hallé la "Royal Concert Hall".

Laura Ana Mânzat