Agenda de concert Înapoi

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu susține primul concert simfonic din anul 2023, alături de solistul Ștefan Cazacu

Publicat: miercuri, 4 Ianuarie 2023 , ora 14.07

Violoncelistul Ștefan Cazacu, solistul primului concert simfonic din 2023

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu susține, săptămâna viitoare, primul concert simfonic din anul 2023, alături de solistul Ștefan Cazacu - violoncel, sub bagheta dirijorului bulgar Grigor Palikarov.

Concertul va avea loc joi, 12 ianuarie 2023, ora 19.00, la Sala Thalia. În program se regăsesc lucrări de: F. Mendelssohn Bartholdy, G. Bizet, D. Șostakovici, I. Stravinsky, J. Brahms, A. Dvoűák, J. Strauss.


Născut în anul 1994, Ștefan Cazacu și-a început la doar 6 ani formarea muzicală, îndrumat de tatăl său, cunoscutul violoncelist Marin Cazacu. A urmat studiile de licență și de master la Universitatea Națională de Muzică București. Grație unei burse Erasmus, și-a completat studiile de master la Universitatea de Muzică din Viena, una dintre cele mai importante instituții de gen din lume. De asemenea, a participat la cursuri de perfecționare susținute de apreciați violonceliști pe scena muzicală internațională, precum: Reinhard Latzko, Wolfgang Boettcher și Frans Helmerson. Talentul său a fost răsplătit prin numeroase premii obținute în diverse competiții naționale și internaționale. Recent, tânărul violoncelist și-a adăugat în palmares premiul I la International Danube Festival - Donaufest (Ulm, Germania - 2022) și premiul al III-lea la Concursul Internațional "George Enescu" (București - ediția 2020-2021).

Povestea sa în lumea muzicii se scrie având ca partener de drum un violoncel de colecție, pe care Ștefan are privilegiul de a cânta de la vârsta de 15 ani. Instrumentul său a fost creat în 1917, la Torino, de către lutierul Georg Ullman.

Conducerea muzicală a concertului de joi, 12 ianuarie, va fi asigurată de Grigor Palikarov - dirijor, compozitor, pianist și profesor la Academia Națională de Muzică "Pancho Vladigerov" din Sofia.


Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu și online pe www.filarmonicasibiu.ro, www.iabilet.ro și în aplicația mobilă oficială Filarmonica Sibiu App, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).


Reamintim că, în aceste zile, iubitorii muzicii pot achiziționa pachete de bilete valabile pentru evenimentele din cel de-al doilea trimestru al stagiunii 2022/2023 "EChO". Posesorii pachetelor beneficiază de acces la douăsprezece concerte simfonice organizate în intervalul 12 ianuarie - 30 martie 2023. Pachetele sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii (de luni până joi, orele 10.00 - 12.00 și 13.00 - 16.00). Prețul unui pachet este 500 lei, iar pentru pensionari, elevi, studenți se aplică o reducere de 50%. Plățile se acceptă în numerar sau cu orice card bancar.


Informații despre evenimentele viitoare:
https://filarmonicasibiu.ro/ro/events.