Evenimentele săptămânii Înapoi

Orchestra Barocă a Uniunii Europene în transmisiune directă la Radio România Muzical

Publicat: vineri, 16 Octombrie 2015 , ora 14.44

Orchestra Barocă a Uniunii Europene de Radio concertează în studioul Mihail Jora, marți, 20 octombrie 2015, de la ora 19,00. Radio România Muzical vă oferă în direct acest eveniment care deschide ediția a 10-a a Festivalului de Muzică Veche București.

Ansamblul este unul inedit, deoarece de la fondarea, în 1985, organizează periodic audiții pentru a primi noi membri, selectați din întreaga Uniune Europeană. Director artistic al orchestrei este renumitul dirijor și clavecinist danez Lars Ulrik Mortensen, cel care va conduce ansamblul și la București.

Orchestra Barocă a Uniunii Europene de Radio a fost aplaudată de-a lungul timpului în turnee și a realizat de asemenea înregistrări foarte apreciate. Ansamblul a primit titlul de "Ambasador Cultural al Uniunii Europene", fiind "un simbol al puterii integrării, un instrument subtil dar puternic al armonizării între oameni și națiuni" (José Manuel Barroso, fost președinte al Comisiei Europene).

Nu ratați așadar marți, 20 octombrie, de la ora 19,00, în direct la Radio România Muzical, un concert eveniment! Orchestra Barocă a Uniunii Europene va interpreta alături de Lars Ulrik Mortensen creații semnate Georg Friedrich Händel, Antonio Vivaldi, Tomaso Albinoni și Arcangelo Corelli.

Andreea Chiselev