Agenda de concert Înapoi

Opereta Silvia, din nou pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard"

Publicat: miercuri, 5 Octombrie 2022 , ora 9.40

Duminică, 9 octombrie, 2022, la ora 18:30, Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" prezintă spectacolul cu opereta Silvia de Emmerich Kálmán. Regizorul montării gălățene trimite cea mai irezistibilă și seducătoare invitație de a viziona acest spectacol:

"Dintre toate genurile teatrului muzical, opereta reprezintă bucuria, umbrită uneori de înnorări și acelea…trandafirii. Opereta este șampania teatrului liric. De aceea, poate, mai toate subiectele ei sunt generos stropite de această licoare spumoasă ca și muzica ce o însoțește. Silvia este similară cu succesul de mii de ori repetat pe toate meridianele.

Muzica nespus de melodioasă, devenită instantaneu șlagăr, subiectul generos și romantic, momentele de balet cu farmecul ritmurilor specific maghiare, constitutie ingredientele acestui succes. Regizorul se găsește în plăcuta dilema de a alege dintre atâtea oferte, aspectul pe care dorește să-l sublinieze cu precădere. Învăluit de această muzică frisonantă, m-am oprit mai mult asupra romantismului vieții de artist: succesul și prețul său, destinul uman aflat de multe ori la concurența cu cel artistic. Dar, mai ales, perenitatea talentului. Silvia reprezintă un șir de regine ale scenei, o «reîncarnare» a Ceciliei de odinioară, pe care are șansa să o întâlnească, să o înfrunte și să o îmbrățișeze în final.

Un astfel de subiect merită o montare generoasă, sensibilă, stralucitoare.

Toate acestea au fost posibile datorită colectivului Teatrului Muzical Nae Leonard, talentat și dedicat actului artistic de ținută. Repetițiile au fost o bucurie. Sperăm să o transmitem din plin și publicului."

În distribuția de duminică îi veți putea urmări pe: Ana Băcanu (Silvia), Valentin Vasopol (Edwin), Silvia-Alice Niță (Cecilia), Valerina Drăguș (Stazi) - debut, Adrian Mărginean (Boni), Teodor Niță (Feri). Dominic Cristea (Miska), Costel Donose (Prințul Leopold), Ovidiu Ghioc și Elvis Butunoi (Lăutarii), Alina Donțu și Ionuț Țurlea (Soliști balet), alături de orchestra, corul și baletul teatrului, sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi. Coregrafia este semnată de binecunoscutul coregraf timișorean Francisc Valkay, decorurile Anton Hirschkorn și costumele Viorica Petrovici.

Biletele se pot achiziționa online, accesând linkul https://www.blt.ro/silvia.html, sau fizic, de la casieria teatrului (telefoane 0236.465.599 și 0753.312.308), în intervalul orar afișat pe site-ul naeleonard.ro.