ACUM:
10.00
Arpeggio
Beethoven & more pentru două ore.
Urmează: 11.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 11.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Agenda de concert Înapoi

Opera Națională București redeschide publicului Sala Mare de spectacole în acest weekend cu 'Messa da Requiem' de Giuseppe Verdi

Publicat: miercuri, 5 Mai 2021 , ora 11.23

Opera Națională București redeschide porțile în acest weekend și prezintă publicului sâmbătă, 8 mai, și duminică, 9 mai, începând cu ora 18:30, "Messa da Requiem" de Giuseppe Verdi.

Requiem-ul lui Giuseppe Verdi este o lucrare vocal-simfonică pentru patru soliști, cor și orchestră. Din distribuția concertului fac parte soliștii Renata Vari (soprană), Antonela Barnat (mezzosoprană), Daniel Magdal (tenor) și Marius Boloș (bas). Interpretează Orchestra și Corul Operei Naționale București. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

"Messa da Requiem" este una dintre cele mai importante lucrări vocal-simfonice ale lui Giuseppe Verdi și a fost compusă în memoria lui Alessandro Manzoni, un poet și romancier italian. Prima interpretare a recviemului avut loc pe 22 mai 1874, în Domul San Marco de la Veneția, la cererea expresă a compozitorului, la un an de la moartea lui Alessandro Manzoni. Deși compus pe structura unei slujbe religioase catolice de comemorare, recviemul este considerat prea teatral pentru a fi folosit în lăcașe de cult. Tendința teatrală din operele compozitorului este o trăsătură specifică lui Verdi. Acesta explorează în "Messa da Requiem" toate sentimentele umane în fața misterului etern al morții: frică, furie, durere, tristețe, dar și speranța într-o viață de apoi.

Cu dor de operă și balet, de minunata lume a artei lirice, vă invităm să ne bucurăm împreună de cele mai îndrăgite titluri din repertoriul actual. Tuturor iubitorilor de artă ne-au lipsit în aceste luni parfumul scenei Operei Naționale București, căldura și atmosfera pe care o degajă la fiecare emoție muzicală.

În această primă etapă de reluare a spectacolelor, pentru a respecta cu strictețe recomandările autorităților privind distanțarea socială, vor fi scoase la vânzare doar 30% din locurile disponibile ale Sălii Mari.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.