ACUM:
15.25
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Perpetuum mobile Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Agenda de concert Înapoi

Opera Națională București prezintă 'Turandot' și 'Opus 73 (Iubire nesfârșită)' în cadrul Seri de Operă Online

Publicat: joi, 7 Mai 2020 , ora 14.05

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele "Turandot" de Giacomo Puccini, "Opus 73 (Iubire nesfârșită)" de Ludwig van Beethoven.

Luni, 11 mai 2020, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului "Turandot" de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo, eveniment din 13.02.2018.

Joi, 14 mai 2020, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet "Opus 73 (Iubire nesfârșită)" de Ludwig van Beethoven, regia și coregrafia Renato Zanella, scenografia Octavian Neculai, eveniment din 11.11.2017, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa


TURANDOT de Giacomo Puccini

Luni, 11 mai, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online

(Trailer Turandot - Opera Națională București)

Tema exotică din "Turandot" nu constituie pentru Puccini decât pretextul de a-și exprima gândurile pe un plan oarecum mai filosofic și mai general, dar cu vechea dependență de faptele vieții reale. Materia primă e textul, libretul de operă, fără de care se simte inutil, fără rost între oameni. Compozitorul și-a dorit să redea în "Turandot" tot ce au suferit, tot ce au iubit, au visat și au urât oamenii vremii lui.

Opera lui Puccini a devenit de-a lungul timpului cunoscută în întreaga lume pentru "Nessun dorma", aria celebră din actul final interpretată de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile precum Luciano Pavarotti.


OPUS 73 (IUBIRE NESFÂRȘITĂ) de Ludwig van Beethoven

Joi, 14 mai 2020, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online

(Trailer Iubire nesfârșită (Opus 73) - Opera Națională București)

"Opus 73 (Iubire Nesfârșită)" a fost ultimul concert pentru pian compus de Ludwig van Beethoven. Dezinteresul său pentru operele concertante ar fi fost cauzat de accentuarea problemelor de auz, ceea ce a pus capăt carierei sale de pianist. Cu toate acestea, concerul nr. 5 pentru pian, Opus 73, reprezintă o nobilă compoziție demnă de numele marelui compozitor. Concepția sa, fluiditatea, forța, echilibrul, maturitatea și inspirația au făcut ca ultimul concert pentru pian al lui Beethoven să devină un punct de referință în lumea muzicală.

Coregraful Renato Zanella despre montarea de pe scena Operei Naționale București: "Concertul de pian Nr. 5 în E major, Opus 73, de Ludwig van Beethoven, cunoscut lumii și sub numele de Concert Imperial, este o capodoperă. Concepția sa, fluiditatea, forța, echilibrul, maturitatea și inspirația, au făcut ca ultimul concert de pian pe care l-a scris să fie un punct de referință în universul muzical. Această coregrafie este un omagiu pentru compania de balet a Operei Naționale București, o companie cu o puternică bază clasică, și cu un potențial formidabil în toate formele de dans."