Agenda de concert Înapoi

Opera Națională București prezintă Promenada Operei, ediția a XIII-a, în 23 septembrie pe esplanadă

Publicat: luni, 18 Septembrie 2023 , ora 14.48


Tradiționalul spectacol open-air cu care Opera Națională București își deschide stagiunile a ajuns la a XIII-a ediție. Anul acesta, Promenada Operei va avea loc sâmbătă, 23 septembrie și va cuprinde 12 ore de muzică, activități artistice inedite și relaxare în aer liber.

Evenimentul principal - Gala extraordinară Promenada Operei

Sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 19:00, pe scenă se va desfășura Gala Extraordinară Promenada Operei, cu participarea soliștilor, orchestrei, corului și baletului Operei Naționale București dirijate de Iurie Florea.

Evenimentul va aduce pe scenă sopranele Madeleine Pascu, Marta Sandu Ofrim, Mihaela Stanciu, Bianca Mărgean, Simona Neagu, Sorina Munteanu, Crina Zancu și Mădălina Barbu, mezzosopranele Mihaela Ișpan, Oana Andra și Sorana Negrea, tenorii Daniel Magdal, Alin Stoica, Lucian Corchiș, Andrei Petre și Liviu Indricău, baritonii Cătălin Toropoc, Alexandru Constantin, Adrian Marcan, Iordache Basalic, Vicențiu Țăranu și Ștefan Ignat, bașii Marius Boloș, Leonard Bernad, Iustinian Zetea și Filip Panait, prim-balerinii Cristina Dijmaru, Rin Okuno, Bogdan Cănilă și Robert Enache. Spectacolul va beneficia de un concept de lumini și videomapping original, iar regia poartă semnătura lui Alexandru Nagy.

Dintre ariile și duetele ce urmează a fi interpretate amintim: E strano… Sempre libera… din opera "La Traviata" de G. Verdi; La donna è mobile din opera "Rigoletto" de G. Verdi; Cavatina Largo al factotum din opera din opera "Bărbierul din Sevilla" de G. Rossini; Te Deum din opera "Tosca" de G. Puccini, Vissi d'arte din opera "Tosca" de G. Puccini, Udisti… Mira, di acerbe lagrime… Vivrà! Contende il giubilo din opera "Trubadurul" de G. Verdi, Nessun dorma din opera "Turandot" de G. Puccini.

Emoția și pasiunea muzicii clasice se vor împleti în pași de dans, prin prezența Baletului Operei Naționale București și interpretări solistice de excepție pe esplanada din fața primei scene lirice a țării.

Accesul la eveniment este liber și se va realiza începând cu ora 12:00.


Opera Labirint

Opera Labirint este o călătorie sonoră în universul magic al Operei în care veți fi ghidați de artiștii Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical "Ludovic Spiess".

Călătoria este regizată de Alexandru Nagy, susținută de PopCola și va avea loc din oră în oră, în grupuri de cel mult 50 de persoane, în intervalul 12:00-17:00 pe esplanada Operei Naționale București.

Experiența Opera Labirint face parte din proiectul Opera Verde al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess" care își propune utilizarea și reutilizarea responsabilă a resurselor în beneficiul noii generații de artiști.


Spațiul destinat evenimentului este delimitat în trei zone specifice:

Zona A - zona de food court (rulote);

Zona B - scena (aprox. 1.000 de locuri);

Zona C - Opera Labirint și zonă de relaxare cu hamace;