ACUM:
15.25
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Perpetuum mobile Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Agenda de concert Înapoi

Opera Națională București, din nou parte a organismului Opera Europa

Publicat: miercuri, 8 Septembrie 2021 , ora 13.51


Opera Națională București anunță cu deosebită bucurie faptul că a fost reintegrată în organizația Opera Europa după o absență de 5 ani. Opera Europa este cea mai importantă asociație a companiilor de operă și festivaluri din lume având peste 215 membri din 43 de țări.

În acest moment, Opera Națională București este singurul membru din România al acestei organizații recunoscute pentru facilitățile de colaborare ale membrilor săi. Practic, Opera Națională București, în cadrul Stagiunii Centenare, redevine membru cu drepturi depline și își reia locul în rândul elitei companiilor de operă europene.

Opera Națională București a fost membră în Opera Europa în perioada 2008 - 2016 și a organizat conferința de toamnă a Opera Europa din noiembrie 2015. Cu această ocazie la București au participat 200 de directori de operă de pe întreg mapamondul.

Opera Națională București sărbătorește anul acesta 100 de ani de la instituționalizare, fiind inaugurată în data de 8 decembrie 1921 cu spectacolul de operă "Lohengrin" de Richard Wagner, dirijat de George Enescu.