Actualitatea internațională Înapoi

Opera Germană de pe Rin - concert de gală cu baritonul Bogdan Baciu și soprana Luiza Fatyol

Publicat: miercuri, 20 Ianuarie 2016 , ora 0.00
Opera Germană de pe Rin aniversează astăzi 40 de ani de la înființarea Cercului Prietenilor Operei și marchează momentul printr-un concert de gală susținut în Sala Operei din Düsseldorf. Pe scenă vor apărea cu acest prilej baritonul Bogdan Baciu și soprana Luiza Fatyol. Invitatul de onoare al galei va fi tenorul Peter Seiffert, născut la Düsseldorfer. Bogdan Baciu și Luiza Fatyol sunt membri ai Operei Germane de pe Rin Duisburg Düsseldorf; baritonul român va cânta Aria "Per me giunto" a lui Rodrigo di Posa din opera Don Carlo de Verdi, iar soprana Luiza Fatyol va interpreta Aria și Gavota lui Manon "Je marche sur tous les chemins" din opera lui Jules Massenet.
Absolvent al Facultății de Inginerie "Aurel Vlaicu" din Arad și al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, baritonul Bogdan Baciu s-a dedicat carierei lirice, în 2010 fiind laureat al Concursului Internațional Hariclea Darclée. Din 2011 el este solist al Operei Germane de pe Rin, unde a fost aplaudat în spectacole cu operele "Carmen", "Bărbierul din Sevilla", "Madama Butterfly", "Billy Budd".
Soprana Luiza Fatyol, de asemenea laureată a Concursului Hariclea Darclee, a studiat canto la Academia din Cluj cu Ana Rusu, debutând apoi pe scena Operei Maghiare în rolul "Carolina" din opera "Căsătoria secretă" de Domenico Cimarosa. O bună experiență artistică a dobândit urmând cursurile de măiestrie cu Viorica Cortez și Christina Park, la Paris și Roma, dar și pe scena Operei din Düsseldorf - ca membră a Studioului de operă unde a evoluat în roluri mozartiene ca: "Susana" din "Nunta lui Figaro", "Papagena" din "Flautul Fermecat" și în producții moderne, cu opere de Erin Stoch și Alexander Zemlinsky.