Cronici Înapoi

Oboistul Adrian Ciobanu în recital la Ateneu

Publicat: miercuri, 2 Noiembrie 2011 , ora 14.25

Recitalul ce a avut loc marți, 1 noiembrie 2011, în Sala mică a Ateneului, în cadrul Stagiunii de marți seara, a fost unul într-adevăr deosebit. Protagonist a fost oboistul Adrian Ciobanu care, acompaniat la pian de Cristina Mureșan, a propus publicului o întâlnire cu sunetul cald al acestui instrument. Programul, variat, a cuprins Sonata pentru oboi și pian (catalog Wotquenne) WQ 135 de Carl Phillip Emanuel Bach; Morceau de salon op.228 de Jan Wenzel Kalliwoda; Sonata op.185 de Francisc Poulenc și Sonata de Sigismund Toduță.

După recital am stat de vorbă cu oboistul Adrian Ciobanu, care ne-a spus câte ceva despre proiectele sale muzicale:

«Mi-a făcut o deosebită plăcere să susțin acest recital la Sala mică a Ateneului. Pentru mine a fost o provocare, am abordat în program lucrări din toate stilurile, de la baroc până la contemporanul românesc, am dorit să arăt valențele oboiului. Oboiul este un instrument care se pretează la toate stilurile creației.

Pe viitor voi participa la Festivalul Mozart de la Cluj-Napoca, unde voi interpreta Cvartetul în Fa major K.V. 370, din creația marelui compozitor, alături de cvartetul Arcadia și voi participa, de asemenea, în luna decembrie, la concertul simfonic al Orchestrei Române de Tineret.»

Radu Mihalache