Se întâmplă la Radio România Înapoi

O săptămână altfel la Radio România Cultural

Publicat: vineri, 29 Martie 2013 , ora 9.34

În perioada 1-5 aprilie 2013, Radio România Cultural se alătură sutelor de instituții publice și private care promovează și sprijină programul de educație nonformală "Să știi mai multe, să fii mai bun!".

Pe 1, 2 și 3 aprilie aproximativ 60 de elevi cu vârste cuprinse între 9-17 ani de la Colegiul Național "Iulia Hasdeu", școlile generale "Titu Maiorescu" și "Grigore Ghica Voievod" vor vizita culisele radioului public. Ei vor afla de la realizatorii postului cum se face o emisiune pentru copii și tineret, ce ingrediente trebuie să conțină un program cultural dar, mai ales, vor vizita studiourile de teatru național radiofonic, cabinele de înregistrări și studioul de concerte "Mihail Jora".

Pe 4 aprilie, realizatorii Radio România Cultural vor merge la Școala Centrală pentru "Ora de educație muzicală". Invitatul ediției, percuționistul Alexandru Anastasiu, membru al Orchestrelor și Corurilor Radio și jurnalistul Cristian Marica vor discuta în amfiteatrul liceului, cu cei peste 100 de elevi, despre rolul muzicii în educație și, bineînțeles, vor cânta cu aceștia.

Radio România Cultural sprijină și promovează programul activităților educative extracurriculare și extrașcolare care are loc conform calendarului elaborat de Ministerul Educației Naționale, în săptămâna 1 - 5 aprilie 2013. "Să știi mai multe, să fii mai bun!" va fi reflectat în emisiunile de actualitate ale postului: Espresso și Expresul de seară, în emisiunile educaționale Alternative, EduExplorer și Învățământul, azi.

Extensia pe internet a programului "Să știi mai multe, să fii mai bun!" se face pe paginile
www.radioromaniacultural.ro. www.culturalazi.ro, www.radiocultura.ro