Evenimentele săptămânii Înapoi

O călătorie muzicală în Veneția - cea de-a IX -a ediție a Concertului extraordinar de Anul Nou.

Publicat: marți, 17 Ianuarie 2023 , ora 13.18

Cea de-a IX -a ediție a Concertului extraordinar de Anul Nou organizat de Fundația Calea Victoriei a invitat publicul sub cupola Ateneului Român. În 4 ianuarie, cei aflați în sală au avut parte de o călătorie nostalgică în mijlocul orașului, pe ape, Veneția.

Soprana Rodica Vică și baritonul Alexandru Constantin au propus o incursiune sonoră efervescentă de la baroc la romantism. În programul plin de energie, pasiune și grație s-au regăsit creații de: Riccardo Broschi, Luigi Boccherini, Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, Gaetano Donizetti, Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Johann Strauss - fiul și Franz Lehar.

Promotoare a muzicii vocale baroce pe plan național, soprana Rodica Vică este una dintre cele mai apreciate cântărețe ale generației sale cu o frumoasă ascensiune, atât în țară, cât și în străinătate. Alături de Rodica Vică, a urcat pe podiumul Ateneului Român, baritonul Alexandru Constantin.

Un bariton cu un timbru special, Alexandru Constantin este solist la Opera Națională Română din Iași și la Opera Națională din București, interpretând cu succes roluri din operele lui Mozart, Donizetti și Verdi. Cei doi cântăreți au evoluat sub bagheta mult apreciatului dirijor Tiberiu Soare aflat la pupitrul Orchestrei Symphactory.

O călătorie muzical în Veneția este propunerea Concertelor Radio România Muzical din 19 ianuarie 2023, ora 19.00.

Jeanine Costache