ACUM:
16.30
Armonii preclasice (R)
O oază de liniște și echilibru.
Urmează: 17.30 Free
Apoi: 18.00 Planeta jazz De la swing la stilul anilor 2000, marile nume ale jazzului.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Nouă premieră în cadrul proiectului 'Radio Fiction Desk'

Publicat: miercuri, 17 Iunie 2015 , ora 16.28

Miercuri, 17 iunie 2015, spectacolul Rusaliile, de Vasile Alecsandri, în adaptarea radiofonică a Silviei Cusursuz, va fi postat în premieră pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro.

Interpretat de elevii - actori ai Colegiului Național Iulia Hasdeu, spectacolul face parte din proiectul Radio Fiction Desk, inițiat de Radio România prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Din distribuție fac parte elevii: Andrei-Vasile Barb, Miruna-Adreea-Lăcrămioara Dudu, Dragoș Sebastian Gheorghieș, Maria Ruxandra Liscan, Gabriela Nedelcu, Radu Pădurariu, Vlad Rusu, Răzvan Ovidiu Tudorescu, Alexandru-Andrei Voicu, îndrumați de profesoara Mihaela Bal.

Obiectivul Radio Fiction Desk este acela de a realiza spectacole de teatru radiofonic printr-o colaborare între Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic și trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene.

Proiectul se derulează pe parcursul anului 2015, în ediții succesive, la patru unități de învățământ bucureștene: Colegiul Economic Virgil Madgearu, Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Colegiul Național Iulia Hasdeu și Colegiul Național Gheorghe Lazăr. Elevii - actori, din cadrul fiecărei trupe, sunt îndrumați de specialiști ai Redacției Teatru, dar și de actori consacrați ai scenei teatrale românești, colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic, care îi inițiază astfel în tainele producției de teatru la microfon.

La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează piese de teatru care sunt, apoi, postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro și pe site-ul eteatru.ro, în succesiunea realizării lor. Aici ele pot fi ascultate și notate de colegi și profesori, dar și de alți iubitori ai teatrului radiofonic. La aceste aprecieri ale publicului se vor alătura cele ale unui juriu de specialitate, în acest fel stabilindu-se câștigătorii, care vor fi premiați în cadrul unei gale care va avea loc în luna decembrie a acestui an.

Spectacolele radiofonice deja înregistrate și care pot fi ascultate și votate pe pagina radiofictiondesk.srr.ro sunt: Dascăli și... școleri, dramatizare din Momente și Schițe, de I.L. Caragiale - interpretatã de elevi ai Colegiului Economic Virgil Madgearu și Simț enorm și văz monstruos, ce are la bazã proza fantasticã a lui I. L. Caragiale, interpretat de elevi de la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu.

Partener: Teatrul Odeon. https://www.facebook.com/RadioFictionDesk