ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Evenimentele săptămânii Înapoi

Noi povești muzicale - din Festivalul Internațional de la Lucerna

Publicat: duminică, 26 August 2018 , ora 15.16

Avem din nou în atenție o ediție 2018 a Festivalului Internațional de la Lucerna dedicată copiilor și copilăriei, patru săptămâni cu peste 100 de concerte în care organizatorii se mândresc cu Sir Simon Rattle conducând opera lui Ravel "Copilul și vrăjile", cu "Petrică și Lupul" de Prokofiev, "Cenușăreasa" și "Spărgătorul de nuci", cu alte povești despre vrăjitoare înspăimântătoare și păsări fermecate. Se încearcă, de asemenea, o apropiere introspectivă față de ceea ce au însemnat Mozart și Anton Bruckner, doi dintre creatorii care au refuzat asumarea regulilor comune ale maturității. Nu în ultimul rând, este readusă în atenție lumea copiilor-minune.

Copilăria, locul eternei reîntoarceri, al Paradisului, inocenței și fericirii pierdute - este reflectată și în programul integral rus al serii de 27 august: "Kikimora" de Anatoly Liadov, o poveste întunecată despre un spirit al mitologiei slave cu care e mai bine să nu ai de-a face... Magicul Concert nr. 4 de Serghei Rahmaninov - cu vrăjitorul claviaturii Daniil Trifonov ca solist - și cu selecțiuni din muzica baletului "Cenușăreasa" de Prokofiev, aranjament semnat de dirijorul serii, americanul James Gaffigan.

James Gaffigan se va afla la conducerea celei mai vechi orchestre elvețiene, Orchestra Simfonică din Lucerna, cu o istorie ce începe în 1806, pentru o nouă seară muzicală de poveste: cea de luni, 27 august, ora 20,30. Vă aștept atunci!

Ștefan Costache