ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.10 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.14 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Nicolae Rotaru aniversat la Sala Radio: 45 de ani dedicați cântecului din Câmpia Bărăganului

Publicat: marți, 17 Noiembrie 2015 , ora 11.25

Sâmbătă, 21 noiembrie, ora 17.00, la Sala Radio, Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de Adrian Grigoraș vă invită la un concert folcloric dedicat lui NICOLAE ROTARU, solist ce aniversează 45 de activitate, eveniment prezentat împreună cu Ansamblul "Doina Bărăganului" din Slobozia.

Solist al ansamblului "Doina Bărăganului", Nicolae Rotaru s-a născut într-o familie numeroasă, în comuna ialomițeană Dor Mărunt. Primul contact cu muzica populară l-a avut la nunțile din sat, când, în perioada copilăriei, fugea de acasă și se refugia lângă taraful de lăutari. Primul contact cu scena a fost la școală, când a câștigat premiul de interpretare la un concurs regional. În 1966, a plecat la București, la Grupul Școlar de Arte și Meserii, unde a fost coleg cu multe personalități din aria muzicală. A debutat la televiziune în cadrul concursului "Floarea din Grădină", pe 4 iunie 1974 și a câștigat trofeul Floarea din Grădină în toamna anului 1977. A realizat numeroase înregistrări cu Orchestra de Muzica Populară Radio, fiind unul dintre colaboratorii fideli ai Radio România.

În jurul solistului de muzică populară, apreciat culegător de folclor din satele ialomițene, s-a creat Ansamblul "Doina Bărăganului", instituție a Centrului Cultural Ialomița. În anul 2007, a fost realizat albumul "Grâușor din Bărăgan", în care Nicolae Rotaru este prezent cu cântece populare alături de ceilalți soliști ai Orchestrei "Doina Bărăganului": Nicoleta Rădinciuc Vlad, Elena Gârbacea și Adrian Măcianu. "Specialitatea" lui Nicolae Rotaru o reprezintă doinele și cântecele de dor, de haiducie, de jale, de înstrăinare, de dragoste și alean, baladele.

În concertul de la Sala Radio veți aplauda atât orchestra, cât și grupul de dansatori din Ansamblul "Doina Bărăganului", cărora Ie vor fi alături colegi și prieteni de scenă ai solistului aniversat: Petrica Mâțu Stoian, Nineta Popa, Cristian Pomohaci, Adrian Măceanu, Floarea Calotă, Nicolae Mureșan,Tița Ștefan, Maria Lia Bologa, Floarea Tănăsescu, Alexandru Pugna, Cornel Borza, Florin Ologeanu, Gelu Voicu, Valentin Albeșteanu, Nicoleta Rădinciuc Vlad, Radu Lazăr, Ancuța Corlățan, Lucian Motoveleț, Florin Pârlan, Narcisa Băleanu, Letiția Boroi, Ciprian Pop, Ionuț Cocoș, CORALA "SFÂNTUL MINA" - Slobozia.

Evenimentul va fi prezentat de Miruna Ionescu.

Organizatori: RADIO ROMÂNIA și CENTRUL JUDEȚEAN PENTRU CONSERVAREA ȘI PROMOVAREA CULTURII TRADIȚIONALE IALOMIȚA.

Coproducător: TELEVIZIUNEA FAVORIT

Parteneri media: Radio Antena Satelor, Radio România Actualități.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.